Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


09.02.2022. Zagreb
15. tjedan psihologije- aktivnosti Sekcije za psihologiju sporta i tjelesnog vježbanja HPD-a

Poštovane članice,

članovi Sekcije za psihologiju sporta i tjelesnog vježbanja Hrvatskog psihološkog društva pozivaju sve zainteresirane na besplatne radionice i predavanja u sklopu 15. tjedna psihologije koji se održava od 14. do 20.2.2022..

Niže je letak sa programom.

Stručna služba


03.02.2022. Zagreb
Konferencija \"Razvoj sporta kroz društvenu odgovornost\"

Poštovane članice,

zaprimili smo poziv na konferenciju \"Razvoj sporta kroz društvenu odgovornost\", niže je poziv u cijelosti:

 Pozivamo Vas na konferenciju \"Razvoj sporta kroz društvenu odgovornost\" koja će biti održana 18.02.2022. godine, petak, od 10:00 do 13:00 sati u RRiF Visokoj školi za financijski menadžment, Martićeva 29, Zagreb.

 Agenda

 • Prezentacija postignutih rezultata projekta GoSport
  • o Predavač: IDOP
 • Važnost društveno odgovornog poslovanja u razvoju sporta
  • o Predavač: Ratko Kovačić, Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO)
 • Primjer dobre prakse: Erasmus+ projekt LETSWIM
  • o Predavač: Ana Sršen, klub Natator
 • Primjeri dobre prakse: Sportske manifestacije na ekološki način
  • o Predavač: Ana Krauthacker, Hrvatski judo savez (HJS)
 • Primjeri dobre prakse
  • o Predavač: TBC

Prijaviti se možete klikom na poveznicu.

Konferencija je besplatna. 


24.01.2022. Zagreb
ODGODA - Sportsko učilište- program osposobljavanja za poslove trenera/ice streljaštva u disciplinama puške i pištolja (odgoda upisa, 28.1.2022.)

Poštovane članice,

obavještavamo vas da se ODGAĐA upis u Program osposobljavanja za poslove trenera/ice streljaštva u disciplinama puške i pištolja, predviđen za 28.1.2022. u Zagrebu, uslijed nedovoljnog broja prijavljenih kandidata za formiranje obrazovne skupine.

O novom terminu upisa i početka realizacije programa biti će te obaviješteni na vrijeme.

 


23.12.2021. Zagreb
Poziv za upis u Program osposobljavanja za poslove trenera/ice streljaštva u disciplinama letećih meta

Poštovane članice,

na poveznicama niže nalaze se Poziv za upis u Program osposobljavanja za poslove trenera/ice streljaštva u disciplinama letećih meta, te Prijavnica - upisnica za program.

Stručna služba


23.12.2021. Zagreb
Poziv za upis u Program osposobljavanja za poslove trenera/ice streljaštva u disciplinama puške i pištolja

Poštovani,

 U prilogu se nalazi Poziv za upis u Program osposobljavanja za poslove trenera/ice streljaštva u disciplinama puške i pištolja, te Prijavnica - upisnica za program.

S poštovanjem,

Stručna služba


12.11.2021. Zagreb
Natječaj za stipendije - Zaklada Marin Čilić

Poštovani, 

Ovim putem prosljeđujemo obavijest Zaklade Marin Čilić o raspisanom Natječaju za stipendije klasičnim mladim glazbenicima i mladim sportašima te vas molimo da ih proslijedite eventualnim zainteresiranim prijaviteljima.

Zaklada Marin Čilić i ove godine dodjeljuje stipendije klasičnim mladim glazbenicima i mladim sportašima. Sveukupno dodjeljujemo 20 stipendija, od toga 10 sportskih stipendija i to srednjoškolcima koji su članovi nacionalne selekcije u svojoj uzrasnoj kategoriji u individualnom olimpijskom sportu. Iznos svake stipendije je 10.000,00 HRK. Stipendije su namjenske te se mogu iskoristiti za usavršavanje, odlazak na seminare, natjecanja ili kupnju sportske opreme. Natječaj je otvoren do 07. prosinca 2021. godine.

Svi detalji u vezi prijave mogu se naći na web stranici: https://marincilic.com/hr/zaklada/. Također, vijesti se mogu pratiti i na službenoj Facebook i Instagram. 

S poštovanjem,

Stručna služba


13.10.2021. Zagreb
Javni natječaj za dodjelu državnih stipendija za posebne skupine studenata

Poštovani,

 Obavještavamo vas kako je Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo javni natječaj za dodjelu državnih stipendija za posebne skupine studenata za akademsku godinu 2021./2022. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, a jedna od skupina su i redoviti studenti kategorizirani sportaši s valjanom kategorizacijom.

 Sve informacije o natječaju te kako se prijaviti na isti možete pronaći na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja na sljedećem linku: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/odgoj-i-obrazovanje/visoko-obrazovanje/drzavne-stipendije/drzavne-stipendije-za-posebne-skupine-studenata/20

Stručna služba


05.10.2021. Zagreb
Natječaj za dodjelu subvencija školarina u 2021. godini bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima

Poštovane članice,

 

obavještavamo Vas da je Ministarstvo turizma i sporta raspisalo Natječaj za dodjelu subvencija školarina u 2021. godini osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih te bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima. Rok za prijavu na natječaj je 4. studenoga 2021. godine.

Detalje o Natječaju možete pronaći na poveznici: https://mint.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-11414/s-p-o-r-t/22182

Sva pitanja vezana uz natječaj mogu se postaviti isključivo elektroničkom poštom na adresu e-pošte: subvencije-sport@mints.hr i to najkasnije do 24. listopada 2021. godine.

 

 S poštovanjem,

Stručna služba


18.08.2021. Osijek
Poziv za organizacijom sportskih događanja i aktivnosti u sklopu Europskog tjedna sporta 2021.

Poštovane članice,

u cijelosti donosimo obavijest Ministarstva turizma i sporta:

 Europski tjedan sporta, inicijativa je Europske komisije s ciljem podizanja svijesti o važnosti bavljenja sportom i tjelesnom aktivnošću među građanima Europe, a koja će se ove godine održati po sedmu godinu zaredom.

 Ministarstvo turizma i sporta, kao nacionalni koordinator za Republiku Hrvatsku zaduženo je za organizaciju nacionalnih događanja, promidžbu te koordinaciju svih aktivnosti na području Hrvatske. Brojni dionici poput županija, gradova, općina, sportskih saveza, sportskih klubova i organizacija, korporacija, profesionalni sportaši, osobe iz javnog života i građani već godinama prepoznaju vrijednost ovog projekta te svojim sudjelovanjem pomažu prenijeti poruku o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću i sportom u javnosti.

 Ovom prilikom pozivamo vas da se uključiti u Europski tjedan sporta 2021. te da samostalno organizirate sportska događanja u razdoblju od 23. do 30. rujna 2021. Vaša događanja možete prijaviti na mrežnoj stranici Europskog tjedna sporta!

 Ministarstvo turizma i sporta će na službenoj stranici Europskog tjedna sporta promovirati sve prijavljene događaje te će sukladno svojim mogućnostima osigurati određenu količinu promotivnih materijala i rekvizita. Nadalje, pozivamo sve fitness i sportske centre da u sklopu Europskog tjedna sporta ponude svojim građanima dane otvorenih vrata u svom klubu ili centru.

I ove će godine Ministarstvo turizma i sporta organizirati niz događanja diljem Hrvatske, a sve informacije o programu i rasporedu događanja ćete uskoro moći pronaći na mrežnoj stranici Europskog tjedna sporta.

Za više informacija upit možete uputiti na:

 e-mail: europski-tjedan-sporta@mints.hr

telefon: 01/604-2969, 01/604-2980, 01/366-9433

 


21.07.2021. Zagreb
Obavijest o natječaju za upis u specijalistički diplomski stručni studij izobrazba trenera

Poštovane članice,

obavještavamo vas  da je Kineziološki fakultet u Zagrebu raspisao natječaj za upis pristupnika na specijalistički diplomski stručni studij Izobrazba trenera te da prijave za navedeni studij počinju od 13. rujna i traju do 24. rujna 2021. godine i predaju se isključivo preporučeno poštom. Prema novousvojenom nastavnom planu i programu studija u trajanju od dvije godine, završetkom studija stječe se 120 ECTS bodova (ukupno 300 ECTS bodova sa preddiplomskim stručnim studijem) i stručni naziv STRUČNI SPECIJALIST TRENERSKE STRUKE.

Uvjete upisa možete pogledati u dokumentaciji niže.

U slučaju potrebe za dopunskim informacijama možete se obratiti gospođi Ivani Degirmendžić, te u Studentsku službu Kineziološkog fakulteta na broj telefona 01/36 58 625 ili putem elektroničke pošte: referada@kif.hr

Stručna služba