Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


05.10.2021. Zagreb
Natječaj za dodjelu subvencija školarina u 2021. godini bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima

Poštovane članice,

 

obavještavamo Vas da je Ministarstvo turizma i sporta raspisalo Natječaj za dodjelu subvencija školarina u 2021. godini osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih te bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima. Rok za prijavu na natječaj je 4. studenoga 2021. godine.

Detalje o Natječaju možete pronaći na poveznici: https://mint.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-11414/s-p-o-r-t/22182

Sva pitanja vezana uz natječaj mogu se postaviti isključivo elektroničkom poštom na adresu e-pošte: subvencije-sport@mints.hr i to najkasnije do 24. listopada 2021. godine.

 

 S poštovanjem,

Stručna služba


18.08.2021. Osijek
Poziv za organizacijom sportskih događanja i aktivnosti u sklopu Europskog tjedna sporta 2021.

Poštovane članice,

u cijelosti donosimo obavijest Ministarstva turizma i sporta:

 Europski tjedan sporta, inicijativa je Europske komisije s ciljem podizanja svijesti o važnosti bavljenja sportom i tjelesnom aktivnošću među građanima Europe, a koja će se ove godine održati po sedmu godinu zaredom.

 Ministarstvo turizma i sporta, kao nacionalni koordinator za Republiku Hrvatsku zaduženo je za organizaciju nacionalnih događanja, promidžbu te koordinaciju svih aktivnosti na području Hrvatske. Brojni dionici poput županija, gradova, općina, sportskih saveza, sportskih klubova i organizacija, korporacija, profesionalni sportaši, osobe iz javnog života i građani već godinama prepoznaju vrijednost ovog projekta te svojim sudjelovanjem pomažu prenijeti poruku o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću i sportom u javnosti.

 Ovom prilikom pozivamo vas da se uključiti u Europski tjedan sporta 2021. te da samostalno organizirate sportska događanja u razdoblju od 23. do 30. rujna 2021. Vaša događanja možete prijaviti na mrežnoj stranici Europskog tjedna sporta!

 Ministarstvo turizma i sporta će na službenoj stranici Europskog tjedna sporta promovirati sve prijavljene događaje te će sukladno svojim mogućnostima osigurati određenu količinu promotivnih materijala i rekvizita. Nadalje, pozivamo sve fitness i sportske centre da u sklopu Europskog tjedna sporta ponude svojim građanima dane otvorenih vrata u svom klubu ili centru.

I ove će godine Ministarstvo turizma i sporta organizirati niz događanja diljem Hrvatske, a sve informacije o programu i rasporedu događanja ćete uskoro moći pronaći na mrežnoj stranici Europskog tjedna sporta.

Za više informacija upit možete uputiti na:

 e-mail: europski-tjedan-sporta@mints.hr

telefon: 01/604-2969, 01/604-2980, 01/366-9433

 


21.07.2021. Zagreb
Obavijest o natječaju za upis u specijalistički diplomski stručni studij izobrazba trenera

Poštovane članice,

obavještavamo vas  da je Kineziološki fakultet u Zagrebu raspisao natječaj za upis pristupnika na specijalistički diplomski stručni studij Izobrazba trenera te da prijave za navedeni studij počinju od 13. rujna i traju do 24. rujna 2021. godine i predaju se isključivo preporučeno poštom. Prema novousvojenom nastavnom planu i programu studija u trajanju od dvije godine, završetkom studija stječe se 120 ECTS bodova (ukupno 300 ECTS bodova sa preddiplomskim stručnim studijem) i stručni naziv STRUČNI SPECIJALIST TRENERSKE STRUKE.

Uvjete upisa možete pogledati u dokumentaciji niže.

U slučaju potrebe za dopunskim informacijama možete se obratiti gospođi Ivani Degirmendžić, te u Studentsku službu Kineziološkog fakulteta na broj telefona 01/36 58 625 ili putem elektroničke pošte: referada@kif.hr

Stručna služba


21.06.2021. Zagreb
Konačna rang-lista učenika za upis u 1. razred srednje škole - razredni odjeli za sportaše (streljaštvo)

Poštovane članice,

Hrvatski streljački savez objavljuje konačnu rang-liste prijavljenih kandidata prema kriterijima športske uspješnosti.

 U prilogu:

  1. Konačna rang-lista učenika za upis u 1. razred srednje škole - razredni odjeli za sportaše (streljaštvo)

 

Stručna služba


14.06.2021. Zagreb
Preliminarna rang-lista učenika za upis u 1. razred srednje škole - razredni odjeli za sportaše (streljaštvo)

Poštovane članice,

Hrvatski streljački savez objavljuje preliminarne rang-liste prijavljenih kandidata prema kriterijima športske uspješnosti.

Prigovori kandidata na pogreške (pogrešno upisani podaci, neupisani podaci i sl.) primaju se do 20. lipnja 2021.

Konačnu rang-listu Hrvatski streljački savez objavit će 21. lipnja.2021.

 U prilogu:

  1. Preliminarna rang-lista učenika za upis u 1. razred srednje škole - razredni odjeli za sportaše (streljaštvo)
  2. Kriteriji sportske uspješnosti (streljaštvo)
  3. Bodovna lista (streljaštvo)

 Stručna služba

 


21.10.2020. Zagreb
Državne stipendije za posebne skupine studenata

Poštovane članice,

Na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja raspisan je javni natječaj za dodjelu državnih stipendija.

Natječaj možete potražiti na linku https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/3986

Jedna od kategorija koje se mogu natjecati za dodjelu državnih stipendija su redoviti studenti kategorizirani sportaši s valjanom kategorizacijom.

https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/odgoj-i-obrazovanje/visoko-obrazovanje/drzavne-stipendije/drzavne-stipendije-za-posebne-skupine-studenata/2022

Proslijedite informaciju sportašima/studentima u vašim klubovima i društvima.

Stručna služba


29.09.2020. Zagreb
Poziv za upis u Program osposobljavanja na Sportskom učilištu za poslove trenera/ice streljaštva u disciplinama puške i pištolja te letećih meta

Poštovani,

U prilogu se nalazi Poziv za upis u Program osposobljavanja na Sportskom učilištu za poslove trenera/ice streljaštva u disciplinama puške i pištolja te letećih meta, te Prijavnice - upisnice za oba programa.

Podsjećamo da je Ministarstvo turizma i sporta objavilo Javni poziv i Natječaj za poticanje školovanja bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša.

Prijave na Javni poziv i Natječaj Ministarstva turizma i sporta otvorene su do 23. listopada 2020. godine,  a tekstove predmetnih pozivnih postupaka možete pronaći na sljedećoj poveznici za Javni poziv i Natječaj: https://mint.gov.hr/javni-pozivi-11414/11414

Pozivamo vas da obratite pažnju na sve predmetne rokove i na vrijeme prikupite potrebnu dokumentaciju za tražene poticaje školovanja ukoliko upise za sljedeću godinu želite napraviti na gore navedene programe osposobljavanja.

Na primjer, ukoliko nemate original Rješenja o Kategorizaciji (prošli ili sadašnji) isti morate zatražiti (i dobiti) od HOO-a, za što će vam biti potrebno neko vrijeme.

Za sve dodatne informacije, Stručna služba vam je na raspolaganju.


24.09.2020. Zagreb
Javni poziv i Natječaj za poticanje školovanja bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša

Poštovane članice,

 obavještavamo Vas da su danas objavljeni opći pozivni postupci (Javni poziv i Natječaj) za poticanje školovanja bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša na službenoj web stranici Ministarstva turizma i sporta.

Prijave na Javni poziv i Natječaj otvorene su do 23. listopada 2020. godine,  a tekstove predmetnih pozivnih postupaka možete pronaći na sljedećoj poveznici za Javni poziv i Natječaj: https://mint.gov.hr/javni-pozivi-11414/11414

 S poštovanjem,

Stručna služba


20.12.2019. Zagreb
Započela nacionalna kampanja Start to talk

Poštovane članice,

nastavno na održanu konferenciju „Kako spriječiti seksualno uznemiravanje i zlostavljanje nad djecom u športu? Start to talk“, 13. prosinca 2019. godine u Zagrebu, Središnji državni ured za šport započeo je nacionalnu kampanju protiv seksualnog nasilja nad djecom u športu ”Start to talk”.

Priručnik za prevenciju i djelovanje u situacijama mogućeg seksualnog nasilja nad djecom i mladima u športu dostupan je na sljedećoj poveznici: Priručnik .

Mrežna stranica Vijeća Europe „Start to talk“ na hrvatskom jeziku nalazi se ovdje.

U nastavku se nalazi video isječak „Start to talk“: https://vimeo.com/378822836 

Stručna služba

 


10.12.2019. Zagreb
Nacionalna kampanja Start to talk

Poštovane članice,

S obzirom na to kako se bliži datum pokretanja nacionalne kampanje Start to talk koji će službeno započeti na  konferencijiKako spriječiti seksualno uznemiravanje i zlostavljanje nad djecom u športu? Start to talk“, u organizaciji  Središnjeg državnog ureda za šport 13. prosinca 2019. godine u Preporodnoj dvorani Narodnog doma, Opatička ulica 18, Zagreb, s početkom u 9:30 sati objavljujemo poziv i prilažemo Nacrt programa konferencije.

Za  sudjelovanje na konferenciji  prijavite putem sljedećeg linka: http://limesurvey.srce.hr/531649?lang=hr do četvrtka 12. prosinca 2019. godine do 12:00 sati.

Pridružite se obilježavanju službenog početka nacionalne kampanje „Start to talk“ Vijeća Europe na navedenoj konferenciji te na taj način zajedno pružimo podršku i pomoć djeci žrtvama seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja u športu.

Na linku niže nalazi se Nacrt programa konferencije.