Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


08.09.2022. Zagreb
Obavijest o upisima na preddiplomski stručni studij i specijalistički diplomski studij KINEZIOLOGIJE na Kineziološkom fakultetu u Splitu

Ovim putem Vas želimo obavijestiti da su prijave za upis na preddiplomske stručne studije kineziologije i specijalistički diplomski stručni studij kineziologije na Kineziološkom fakultetu u Splitu u tijeku.

Na Kineziološkom fakultetu u Splitu moguće je upisati jedan od sljedeća četiri preddiplomska stručna studija kineziologije u trajanju od 3 godine (180 ECTS):

1. Kondicijska priprema sportaša

2. Rekreacija i fitnes

3. Kineziterapija

4. Sportski trener (izabranog sporta).

Također, na Kineziološkom fakultetu u Splitu moguće je upisati i specijalistički diplomski stručni studij kineziologije u trajanju od dvije godine (120 ECTS).

Pri upisu na specijalistički diplomski stručni studij kineziologije je također moguće birati između četiri temeljna usmjerenja (kondicijska priprema sportaša, rekreacija i fitnes, kineziterapija, sportski trener (izabranog sporta).

Nastava na predmetnim studijima se izvodi isključivo vikendom (petak, subota, nedjelja) i nije obvezna što čini studiranje mogućim za zaposlene osobe kao i profesionalne sportaše.

Više informacija o uvjetima za upis, prijavama za upis, upisu i samim studijima koji se izvode na Kineziološkom fakultetu možete pronaći na web stranici Fakulteta: https://web.kifst.unist.hr/ ili dobiti putem e-maila ljuzak@kifst.hr .


26.11.2019. Zagreb
Pravilnik o radu Odbora streljačkih trenera i instruktora

Poštovane članice,

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza na 48. sjednici održanoj dana 21. studenoga 2019. godine, donio je Pravilnik o radu Odbora streljačkih trenera i instruktora.

Dokument se nalazi niže na linku.

Stručna služba


20.04.2017. Zagreb
Prezentacija dijagnostičkog centra na KIF-u

26.04.2017. (srijeda) u 11 sati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu biti će prezentacija novog dijagnostičkog centra. Pozivaju se treneri i strijelci koji imaju interesa pogledati novitete iz dijagnostike da nazoče ovoj prezentaciji. Za streljački sport ima noviteta i svakako bi pomogla nova saznanja u trenažnom procesu vrhunskih strijelaca.


05.04.2017. Zagreb
Natječaj za trenera streljaštva, HASK \"Mladost\" Zagreb

Temeljem članka 25. i članka 37. Statuta Hrvatskog akademskog streljačkog kluba Mladost, na sjednici Upravnog odbora dana 22.03.2017.godine donijeta je Odluka da se raspiše

N A T J E Č A J

 za stručnom osobom trenera sljedećeg profila

Uvjeti:

  • VSS/VŠS (Kineziološki fakultet), stručni prvostupnik streljačkog sporta
  • Znanje jednog stranog jezika ( engleski)
  • Sposobnost animiranja mladih
  • Komunikativnost i fleksibilnost
  • Iskustvo u trenerskom poslu
  • vozačka dozvola B kategorije
  • Posebni uvjeti: ispunjavanje uvjeta iz članka 10. točke 3.,4. i 5. Zakona o oružju odnosno nepostojanje zapreke iz članka 13. Zakona o sportu

25.02.2017. Zagreb
Natječaj za trenera streljaštva u HASK Mladost, Zagreb

HASK Mladost Zagreb raspisuje natječaj za streljačkog trenera u klubu na pola radnog vremena. Natječaj je otvoren do 10. ožujka 2017. godine, a tekst sa uvjetima je priložen u dokumentu.


30.12.2016. Zagreb
Programi HOO-a za trenere

U prilogu su obrasci koje je objavio HOO, a vezani su na pravila o angažiranju trenera u programima Hrvatskog olimpijskog odbora za 2017. godinu. Hrvatski streljački savez imao je 2016. godine (olimpijska godina) u programima četiri (3+1) trenera i to:

Seno Čusto - vrhunski \"B\" trener - (na osnovu rezultata Snježane Pejčić)
Diego Gasperini - vrsni trener (u olimpijskoj godini) - (na osnovu rezultata Giovannija Cernogoraza)
Siniša Vitez - kvalitetni trener - (na osnovu rezultata Marije Marović i Petra Gorše)
Tomislav Lazić - trener mlađih dobnih skupina - (na osnovu rezultata Valentine Gustin)

Za 2017. godinu svaki nacionalni sportski savez može imati najviše TRI angažirana trenera i to prema sljedećoj rezultatskoj kvaliteti (u istom rangu moguće je imati sva tri trenera ako za to postoje rezultatski uspjesi trenera)

1. vrhunskog trenera
2. trener ekipnog olimpijskog sporta
3. vrsnog trenera
4. kvalitetnog trenera
5. trenera mlađih dobnih skupina
6. trenera za razvoj pojedinog sporta

 


16.11.2016. Zagreb
Trenerski tečaj za ISSF \"D\" licencu u Crnoj Gori

U Baru (Crna Gora) održati će se tečaj za trenere za ISSF \"D\" licencu. Tečaj će se održati od 14-18.12.2016.,, a pobliže informacije možete pogledati u dopisu koji je priložen niže na poveznici. 


28.10.2016. Zagreb
KIF - dovršetak započetog studija - važna obavijest!

Kineziološki fakultet u Zagrebu donio je odluku o omogućavanju dovršetka započetog (a ne završenog) studija svim trenerima koji su isti upisali sa 4, 5 ili 6 semestara u ranijem razdoblju. Ovo je vrlo važno iz razloga što je konačno stupanje na snagu Zakona o sportu, a odnosi se na osposobljavanje stručnih osoba u sportu (trenera prvostupnika) predviđeno sa 01.07.2017. Ovo je i posljednja šansa da dosadašnji trud pohađanja fakulteta od strane budućih trenera prvostupnika ne propadne već da isti završe osposobljavanje na korist streljačkog sporta i svoje osobno.

 

Branko Pereglin

 

Stručno osposobljavanje - dopis Kineziološkog fakulteta

Podaci o osobama koji žele dovršiti započeti studij - tablica


20.06.2016. Zagreb
Natječaj za radno mjesto trenera streljaštva

Prvo građansko streljačko društvo \"Zagreb\" raspisuje natječaj za trenera streljaštva na neodređeno vrijeme. U prilogu su zakonom utvrđeni opći uvjeti koje kandidati trebaju ispunjavati te posebni uvjeti propisani potrebom kluba za radno mjesto trenera.


28.04.2016. Zagreb
Upisi na Kineziološki fakultet i izobrazba trenera na KIF-u

U privitku se nalaze sve potrebne informacije za upis na Studijski centar za izobrazbu trenera Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 
Posebno ističemo da će se prijave na studij odvijati od 06.06. do 10.06.2016. godine. Razredbeni postupak održati će se u srijedu, 29.06.2016. godine, a rezultati razredbenog postupka biti će objavljeni 30.06.2016. do 12h. 
Također, skrećemo Vam pažnju da Studijski centar za izobrazbu trenera pruža mogućnost obrazovanja trenera prvostupnika što omogućava kandidatima da, završetkom ovog trogodišnjeg studija, ispune zakonsku obvezu i ostvare adekvatnu razinu obrazovanja potrebnu za rad u sportu. 
U slučaju potrebe za bilo kakvim dopunskim informacijama, možete nas slobodno kontaktirati na niže navedeni broj telefona. 
Ivana Degirmendžić, Tajnica predstojnika Studijskog centra za izobrazbu trenera.
Tel/fax: 01/ 36 58 623 .. E-mail: scit@kif.hr