Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


06.10.2022. Zagreb
Natječaj za dodjelu subvencija školarina u 2022. godini

Poštovane članice,

obavještavamo vas kako je Ministarstvo turizma i sporta objavilo Natječaj za dodjelu subvencija školarina u 2022. godini osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih te bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima.

Natječaj je namijenjen poticanju školovanja bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša stvaranjem uvjeta za lakši pristup obrazovanju, boljoj skrbi i poticanju dual karijere sportaša.

Detaljne upute za prijavitelje i ostala natječajna dokumentacija nalazi se na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta: https://mint.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-11414/s-p-o-r-t/22182 , a Natječaj je otvoren od 4. listopada 2022. godine do 4. studenoga 2022. godine.

S poštovanjem,

Stručna služba

 

 


20.09.2022. Zagreb
Podsjetnik o upisima i početku nastave - program usavršavanja za trenera streljaštva
Poštovani/e,
 
Podsjećamo da će sljedeći petak (30.9.2022.) Sportsko učilište održati upise i početak nastave programa usavršavanja za trenere streljaštva u disciplinama puške i pištolja. 
 
Molimo zainteresirane kandidate koji se još nisu prijavili da pošalju ispunjenu Prijavnicu-upisnicu u najkraćem mogućem roku.
Program i prijavnice nalaze se na poveznicama niže.
 
NAPOMENA: Uvjet upisa u Program usavršavanja je prethodno završeni program osposobljavanja.
 
Stručna služba

16.09.2022. Zagreb
Podsjetnik o upisima i početku nastave - trener streljaštva
Poštovane članice,
 
Podsjećamo da će sljedeći petak (23.9.2022.) Sportsko učilište održati upise i početak nastave za trenere streljaštva u disciplinama puške i pištolja i za trenere streljaštva u disciplinama letećih meta.
 
Kandidati koji se još nisu prijavili, mole se da isto učine u što kraćem vremenu.
Program i prijavnice nalaze se na poveznicama niže.
 
Stručna služba
 
 
 

09.09.2022. Zagreb
POZIV na SCforH Međunarodnu konferenciju za sportske saveze i klubove 22.09.2022.

Poštovane članice,

Pozivamo vas na Međunarodnu konferenciju za sportske saveze i klubove: Unapređenje zdravlja kroz sport koja će se održati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu 22. rujna 2022.

Cilj konferencije je predstaviti europski pokret „Sportski klub za zdravlje“ i pružiti informacije sportskim savezima i klubovima o tome kako unaprijediti dostupnost i kvalitetu zdravstveno-usmjerenih sportskih aktivnosti.

„Sportski klub za zdravlje“ je najveća europska inicijativa za promicanje zdravlja u sportskom okruženju. Financirana je i podržana od strane Europske komisije.

Ulaz na konferenciju i svi sadržaji (uključujući i ručak) su besplatni uz registraciju na poveznici: https://www.eventbrite.com/e/meunarodna-konferencija-za-sportske-saveze-i-klubove-tickets-415813267677

S obzirom da je broj mjesta ograničen, pozivamo vas da se čim prije registrirate. Program konferencije se nalazi u prilogu.


03.08.2022. Zagreb
Obavijest o jesenskom roku za upis na preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera

Poštovani,

u privitku vam dostavljamo obavijest o natječaju i sve potrebne informacije za upis na preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera Studijskog centra za izobrazbu trenera Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u jesenskom roku. Broj slobodnih mjesta po smjerovima možete vidjeti u dopisu u privitku.

Posebno ističemo da se kandidati preko www.postani-student.hr mogu početi prijavljivati već sada, a dokumente za prijavu za upis na studij trebaju poslati na Fakultet isključivo preporučeno poštom do 2.9.2022. godine. Razredbeni postupak održati će se u četvrtak, 8.9.2022. godine.

Također, skrećemo vam pažnju da Studijski centar za izobrazbu trenera pruža mogućnost obrazovanja trenera prvostupnika što omogućava kandidatima da, završetkom ovog trogodišnjeg studija, ispune zakonsku obvezu i ostvare adekvatnu razinu obrazovanja potrebnu za rad u sportu.

U slučaju potrebe za bilo kakvim dopunskim informacijama, možete slobodno kontaktirati u Studentsku referadu na broj: 01/ 36 58 625.


06.07.2022. Zagreb
Obavijest za dodjelu mjesta studentima u studentskim domovima - kategoriziranim sportašima

Poštovani,

 Ministarstvo znanosti i obrazovanja s ciljem potpore studiranja kategoriziranih sportaša osigurava određeni broj mjesta u studentskim domovima u Republici Hrvatskoj koji su namijenjeni redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija – kategoriziranim sportašima pod određenim uvjetima. Ovom prilikom skrećemo pozornost na Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje („Narodne novine“, broj: 63/19) te molimo da obratite pozornost na članak 4. stavak 4. spomenutog Pravilnika koji propisuje da Ministarstvo znanosti i obrazovanja može posebnim odlukama, uz prethodno mišljenje Ministarstva turizma i sporta dodijeliti mjesta u studentskim domovima i u slobodnim kapacitetima učeničkih domova redovitim studentima sportašima od I. do IV. kategorije uz uvjet da su prijavljeni na natječaj studentskog centra u natječajnom roku i u skladu s uvjetima natječaja koje propisuju studentski centri, a na temelju Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje.

 Redoviti studenti – kategorizirani sportaši koji će zatražiti smještaj u studentski dom dužni su:

  • prijaviti se na natječaj studentskog centara u natječajnom roku koji propisuje studentski centar i dostaviti propisanu dokumentaciju koja je potrebna za osiguranje smještaja u studentskom domu. U svojoj prijavi mogu naznačiti da se radi o redovitom studentu – kategoriziranom sportašu,
  • prijaviti se Ministarstvu turizma i sporta s naznakom „studentski dom – kategorizirani sportaši“ najkasnije do 1. rujna 2022. godine te dostaviti propisnu dokumentaciju iz Zahtjeva za smještaj u izvorniku ili ovjerenoj preslici, a koji se nalazi na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta https://mint.gov.hr/smjestaj-u-studentski-dom/21586 .

 

Prijavu za smještaj studenti – kategorizirani sportaši trebaju dostaviti na adresu:

 

Ministarstvo turizma i sporta

Prisavlje 14

10 000 Zagreb

(studentski dom – kategorizirani sportaši)

 

Po dostavi dokumentacije, Ministarstvo turizma i sporta će Ministarstvu znanosti i obrazovanja dostaviti mišljenje o prijavitelju. Za kategorizirane sportaše, koji zadovoljavaju sve propisane uvijete za dodjelu smještaja u dom, Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijeti će posebnu odluku o smještaju koja će biti dostavljena na adresu prijavitelja i studentskog centra za koji je se prijavitelj natjecao.

Stručna služba


21.06.2022. Zagreb
Konačna rang-lista učenika za upis u 1. razred srednje škole - razredni odjeli za sportaše (streljaštvo)

 

Poštovane članice,

Hrvatski streljački savez objavljuje konačnu rang-listu prijavljenih kandidata prema kriterijima športske uspješnosti.

Konačna rang-lista poslana je Ministarstvu turizma i sporta 21. lipnja 2022. godine.

Stručna služba


14.06.2022. Zagreb
Preliminarna rang-lista učenika za upis u 1. razred srednje škole - razredni odjeli za sportaše (streljaštvo)

Poštovane članice,

Hrvatski streljački savez objavljuje preliminarne rang-liste prijavljenih kandidata prema kriterijima športske uspješnosti.

Konačna rang-lista (nakon isteka roka za žalbe) biti će objavljena na mrežnim stranicama i poslana Ministarstvu turizma i sporta 21. lipnja 2022. godine.

Stručna služba


20.05.2022. Zagreb
Obavijest o natječaju za upis na preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera

Poštovane članice,

 dostavljamo obavijest Kineziološkog fakulteta o natječaju i sve potrebne informacije za upis na preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera Studijskog centra za izobrazbu trenera Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u ljetnom roku.

Prijave na studij mogu se izvršiti do 10.6.2022. godine isključivo preporučeno poštom. Razredbeni postupak održati će se u utorak 28.6.  i eventualno srijedu 29.6.2022. godine.

Također, skrećemo pažnju da Studijski centar za izobrazbu trenera pruža mogućnost obrazovanja trenera prvostupnika što omogućava kandidatima da, završetkom ovog trogodišnjeg studija, ispune zakonsku obvezu i ostvare adekvatnu razinu obrazovanja potrebnu za rad u sportu.

U slučaju potrebe za bilo kakvim dopunskim informacijama, možete slobodno kontaktirati Studentsku referadu na broj: 01/ 36 58 625.

Stručna služba


12.05.2022. Zagreb
Poziv za upis u Program usavršavanja za poslove trenera streljaštva u disciplinama puške i pištolja

Poštovane članice,

U prilogu se nalazi Poziv za upis u Program usavršavanja za poslove trenera streljaštva u disciplinama puške i pištolja, te Prijavnica-upisnica za program.

Ovaj Program usavršavanja namijenjen je trenerima koji su prethodno završili program osposobljavanja za trenera streljaštva. Predstavlja nastavak školovanja uz proširenje znanja i vještina vezanih za tehničku, taktičku, kondicijsku i psihološku pripremu strijelaca, te planiranje i programiranje trenažnog procesa uz korištenje suvremenih trenažnih pomagala.