Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


19.06.2023. Zagreb
Preliminarna rang-lista učenika za upis u 1. razred srednje škole - razredni odjeli za sportaše (streljaštvo)

Poštovane članice,

Hrvatski streljački savez objavljuje preliminarne rang-liste prijavljenih kandidata prema kriterijima športske uspješnosti.

Konačna rang-lista (nakon isteka roka za žalbe) biti će objavljena na mrežnim stranicama i poslana Ministarstvu turizma i sporta 26. lipnja 2023. godine.

Stručna služba


16.06.2023. Zagreb
Natječaja sportske fotografije „Odlučujući trenutak 2023.“

Poštovani,

u prilogu vam šaljemo obavijest u vezi otvorenog Natječaja sportske fotografije „Odlučujući trenutak 2023.“.

Link za prijavu: http://sport-pgz.hr/natjecaj-sportske-fotografije-2023/


12.06.2023. Zagreb
Međunarodni kongres sportske medicine \"Pokaži srce\" - Poziv

Poštovani,

Prosljeđujemo vam poziv na Međunarodni kongres sportske medicine \"Pokaži srce\" koji će se održati 15. lipnja 2023. u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu.

S poštovanjem,

Stručna služba


19.05.2023. Zagreb
Okrugli stol: Studij, sport i mentalno zdravlje

Poštovane članice,

u prilogu Vam dostavljam program i opis konferencije \"Studij, sport i mentalno zdravlje: granice izdržljivosti i sagorijevanja\" koje organiizira Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatska akademska zajednica, u subotu, 20.5.2023. s početkom u 15,30 sati na Kineziološkom fakultetu. 

 Cilj ovog okruglog stola, na kojem će sudjelovati državni tajnik za sport, g. Josip Pavić, te vrhunski treneri i znanstvenici, dr.sc.Pero Kuterovacdoc.dr.sc. Dajana Zoretićprof. dr. sc. Mislav Ante Omazić, te student i sportaš Bartul Zemunik, bavi se pitanjima pronalaženja ravnoteže između želje za postizanjem vrhunskog uspjeha i testirarnjem vlastitih granica izdržljivosti, bilo u sportu ili u studiju ili oboje. 

Stručna služba


03.03.2023. Zagreb
Multiplier Sport Event projekta Micro Learning Entrepreneurship for Athletes – MLEA

Poštovani,

Zagrebačka škola ekonomije i managementa sa svojim MLEA partnerima Vas poziva na završni Multiplier Sport Event projekta Micro Learning Entrepreneurship for Athletes – MLEA.

Događaj će otvoriti ministrica turizma i sporta dr. sc. Nikolina Brnjac, članica Međunarodnog olimpijskog odbora gospođa Kolinda Grabar Kitarović, te dekan ZŠEM-a dr. sc. Mato Njavro. Na dvije panel rasprave naziva All star te Young Hopeful sudjelovat će vodeći stručnjaci te uspješni hrvatski sportaši: predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora dr. sc. Zlatko Mateša, bivši košarkaški reprezentativac i NBA igrač Damjan Rudež, proslavljeni tenisač i reprezentativac Marin Čilić te mnogi drugi.

Ovaj dvogodišnji međunarodni projekt posvećen je sportašima kojima je sportsku karijeru često teško uskladiti s paralelnim obrazovanjem što ih ponekad čini nedovoljno pripremljenima za tržište rada. ZŠEM je prepoznao ovaj problem te je tijekom dvije godine uzastopnog napornog rada na analizi ponašanja (bivših) sportaša u kontekstu razvoja poduzetničkog duha, znanja i kompetencija kao i kreiranja online alata za promociju istih u svrhu stvaranja njihovih dualnih karijera, došao do novih spoznaja i saznanja koja će biti predstavljena na ovom završnom događaju.

Otvaranje Multiplier Sport Eventa / Micro Learning Entrepreneurship for Athletes – MLEA.

 

Utorak, 14. ožujka u 11 sati

Konferencijska dvorana Aula Magna, ZŠEM (3.kat)

Filipa Vukasovića 1, Zagreb

 

Zbog ograničenog broja sudionika, svoj dolazak svaki sudionik treba poimence potvrdi najkasnije do 8. ožujka i to obaveznom registracijom putem linka: LINK.

 


05.01.2023. Zagreb
Novi Zakon o sportu, 1.1.2023.

Poštovane članice,

 

od 1. siječnja 2023. na snagu je stupio novi Zakon o sportu koji možete naći u dokumentaciji i na poveznici dolje.

 

Stručna služba


16.12.2022. Zagreb
Obavijest o Erasmus+ Sport Pozivu – Mobilnost sportskog osoblja 2023. i Poziv na Info dan

Poštovane članice,

u cijelosti objavljujemo obavijest i Poziv Ministarstva turizma i sporta:

Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ Sport za 2023. godinu.

Program Erasmus+ Sport od ove godine nudi mogućnost ostvarivanja projektnih ideja i za Mobilnost sportskog osoblja.

Mobilnost sportskog osoblja

Lokalni sportski klubovi prijavljivanjem na mobilnost omogućavaju svojim trenerima i/ili ostalom sportskom osoblju usavršavanje u inozemstvu kroz dvije mogućnosti: praćenje trenerskih poslova ili kratkoročno treniranje drugog kluba.
Projekti mogu trajati do 18 mjeseci uz sudjelovanje do 10 osoba.
Ostvarenje ciljeva ove aktivnosti omogućit će sportskom osoblju da poboljšaju kompetencije, kvalifikacije i steknu nove vještine kroz učenje i boravak u drugom sportskom klubu, a posljedično do jačanja sportske organizacije.

Riječ je o novoj aktivnosti koju lokalni sportski klubovi mogu prijaviti Agenciji za mobilnost i programe EU.

Prijavni obrazac dostupan je na stranici Erasmus+ and European Solidarity Corps u dijelu 
Opportunities for Erasmus+ na sljedećoj poveznici: https://webgate.ec.europa.eu/app-forms/af-ui-opportunities/#/erasmus-plus .

Rok za prijavu: 23. veljače 2023. godine u 12:00 sati.

 Ovim putem vas pozivamo na Info dan - provedbenu online radionicu za potencijalne prijavitelje na Erasmus+ Sport Poziv – Mobilnost sportskog osoblja, koji će organizirati Agencija za mobilnost i programe EU, 18. siječnja 2022. godine u online formatu.

Priloženo dostavljamo Poziv s prijavnim obrascem na Info dan, koji je potrebno popuniti do 11. siječnja 2023. godine za navedeno događanje.


06.10.2022. Zagreb
Natječaj za dodjelu subvencija školarina u 2022. godini

Poštovane članice,

obavještavamo vas kako je Ministarstvo turizma i sporta objavilo Natječaj za dodjelu subvencija školarina u 2022. godini osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih te bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima.

Natječaj je namijenjen poticanju školovanja bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša stvaranjem uvjeta za lakši pristup obrazovanju, boljoj skrbi i poticanju dual karijere sportaša.

Detaljne upute za prijavitelje i ostala natječajna dokumentacija nalazi se na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta: https://mint.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-11414/s-p-o-r-t/22182 , a Natječaj je otvoren od 4. listopada 2022. godine do 4. studenoga 2022. godine.

S poštovanjem,

Stručna služba

 

 


20.09.2022. Zagreb
Podsjetnik o upisima i početku nastave - program usavršavanja za trenera streljaštva
Poštovani/e,
 
Podsjećamo da će sljedeći petak (30.9.2022.) Sportsko učilište održati upise i početak nastave programa usavršavanja za trenere streljaštva u disciplinama puške i pištolja. 
 
Molimo zainteresirane kandidate koji se još nisu prijavili da pošalju ispunjenu Prijavnicu-upisnicu u najkraćem mogućem roku.
Program i prijavnice nalaze se na poveznicama niže.
 
NAPOMENA: Uvjet upisa u Program usavršavanja je prethodno završeni program osposobljavanja.
 
Stručna služba

16.09.2022. Zagreb
Podsjetnik o upisima i početku nastave - trener streljaštva
Poštovane članice,
 
Podsjećamo da će sljedeći petak (23.9.2022.) Sportsko učilište održati upise i početak nastave za trenere streljaštva u disciplinama puške i pištolja i za trenere streljaštva u disciplinama letećih meta.
 
Kandidati koji se još nisu prijavili, mole se da isto učine u što kraćem vremenu.
Program i prijavnice nalaze se na poveznicama niže.
 
Stručna služba