Sve vijesti po datumu objave


Iz organizacija u sustavu sporta

18.09.2023. Zagreb
MINTS - Pravilnik o načinu pohađanja i završetka obrazovanja sportaša

Poštovane članice,

 

dana 12. kolovoza 2023. godine stupio je na snagu Pravilnik o načinu pohađanja i završetka obrazovanja sportaša („Narodne novine“, broj: 91/23) https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2023_08_91_1407.html

Člankom 3. stavkom 1. navedenog pravilnika propisano je kako se odredbe Pravilnika primjenjuju na učenika sportaša koji posjeduje važeće rješenje o kategorizaciji sportaša ili posjeduje potvrdu nadležnog nacionalnog sportskog saveza iz članka 82. stavka 2. Zakona o sportu za učenike u dobi do 12 godina. Stavkom 2. istoga članka propisano je kako učenik sportaš ostvaruje pravo na posebne uvjete pohađanja i završetka obrazovanja od dana dostave dokaza iz stavka 1. ovoga članka razredniku, a člankom 3. propisano kako Potvrda iz stavka 1. podstavka 2. ovoga članka sadrži podatke o učeniku sportašu koji se odnose na rezultate ostvarene u proteklih godinu dana u odnosu na datum izdavanja potvrde, vrijedi za školsku godinu u kojoj je podnesena, na obrascu koji je sastavni dio ovoga Pravilnika (Prilog I).

 

Stručna služba


Reprezentacija

25.08.2023. Zagreb
Giovanni Cernogoraz novi svjetski prvak!!

Giovanni Cernogoraz prvi je hrvatski strijelac s kvotom za nastup na OI u Parizu 2024. godine. Zlatni trapaš sa Igara u Londonu izborio je to plasmanom u finale SP u Bakuu, jer su među šest plasiranih u finale četiri mjesta vodila u Pariz, a među šestoricom su bila već dva Amerikanca koja su to pravo već izborila - Derrick Mein kao svjetski prvak, a William Hinton kao prvak Amerike. Inače, u Parizu će nastupiti 28 svjetskih trapaša. Mi se nadamo još jednoj kvoti od braće Glasnović ili Ravalica.

Sa osiguranom kvotom za Pariz, Giovanni je bez opterećenja dominantno krenuo u finale. Prednost je samouvjereno držao do samoga kraja i osvojio zlatnu medalju.

Vrlo dobri su bili i Josip i Anton Glasnović u konkurenciji 136 sportaša. Josip Glasnović je sa 121/125 zauzeo ukupno 25. mjesto, dok je Anton Glasnović sa pogođena goluba 120/125 bio 39.

Ekipno su zauzeli 5. mjesto.

Bravo Giovanni!!

 


Reprezentacija

24.08.2023. Zagreb
Brončana medalja na Svjetskom prvenstvu u Bakuu
Nakon srebrne medalje na Europskim igrama u Wroclawu naš \"zračni dream team\" ponovno je zablistao osvojivši brončanu medalju zračnom puškom u ekipnoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu u Bakuu.
 
U sastavu ekipe bili su Petar Gorša koji je u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo 24. mjesto rezultatom 627.9, Miran Maričić koji je zauzeo 25. mjesto rezultatom 627,8 i Josip Sikavica koji je istim rezultatom zauzeo 26. mjesto.
 
Zbirom rezultata iz pojedinačnog dijela natjecanja naši momci su zauzeli vrhunsko 3. mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji.
 
Čestitke Petru, Miranu i Josipu!

Reprezentacija

23.08.2023. Zagreb
Hrvatskim strijelcima ukupno 26 medalja na svjetskom prvenstvu samostrelom

Hrvatski strijelci stigli su na svjetsko prvenstvo samostrelom sa ukupno 15 strijelaca, a na svjetskom prvenstvu osvojili su ukupno 26 medalja u dvije discipline i 5 kategorija U disciplini \"Classic\" je osvojeno 10 medalja u pojedinačnoj konkurenciji te 3 u ekipnoj konkurenciji. 

Medalje su osvojili:
Muški: Domagoj Pereglin (zlatna), Martin Oborovečki (srebrna)
Žene: Mihaela Oborovečki (zlatna), Sanja Komar (srebrna)
Juniori: Karla Bartolović (zlatna), Iva Popović-Gecan (srebrna)
Kadeti: Daniel Benačić (zlatna), Pavao Hac (srebrna) i Marija Štrbenac (brončana)
Ekipno: zlatna medalja za muške, žene i juniore.
Svjetski rekordi: Domagoj Pereglin, svjetski rekord - ukupan rezultat u muškoj konkurenciji - 880 krugova, 35 metara 299 krugova
Ekipni svjetski rekordi: muška ekipa i juniorska ekipa

U disciplini Match play (međusobni mečevi) osvojeno je 11 medalja u pojedinačnoj konkurenciji i dvije u ekipnoj konkurenciji mješovitih ekipa. Medalje su osvojili:

Muški: Martin Oborovečki (zlatna) Domagoj Pereglin, (srebrna)
Žene: Valentina Mrnjavčić Pereglin (zlatna), Mihaela Oborovečki (brončana)
Juniori: Karla Bartolović (zlatna), Petar Blagec (brončana)
Kadeti: Daniel Benačić (zlatna), Pavao Hac (srebrna) i Marija Štrbenac (brončana)
Ekipno: zlatna medalja za mješovitu ekipu Hrvatske 1 (Domagoj Pereglin, Martin Oborovečki i Mihaela Oborovečki) i srebrna za mješovitu ekipu Hrvatske 2 (Valentina Mrnjavčić Pereglin, Andrej Krstinić i Iva Popović-Gecan).


Reprezentacija

10.08.2023. Zagreb
Sastav reprezentacije za nastup na Svjetskom prvenstvu samostrel field Dunavarsany, Mađarska

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza je na svojoj 43. (elektronskoj) sjednici održanoj 09.08.2023. godine, na prijedlog Strukovnog savjeta donio odluku o sastavu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu samostrel field koje se održava u Dunavarsany, Mađarska, od 14.08. – 20.08.2023. godine.


Reprezentacija

10.08.2023. Zagreb
Sastav reprezentacije za Europsko prvenstvo trap/skeet Osijek 2023

Poštovani, Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza je na svojoj 43. (elektronskoj) sjednici održanoj 09.08.2023. godine, na prijedlog Strukovnog savjeta donio odluku o sastavu reprezentacije za nastup na Europskom prvenstvu u letećim metama koje se održava u Osijeku, od 08.09. – 27.09.2023.


Iz organizacija u sustavu sporta

02.08.2023. Zagreb
Obavijest o jesenskom roku za upis na stručni prijediplomski studij Izobrazba trenera

Poštovani,

 u privitku Vam dostavljamo sve potrebne informacije za upis na stručni prijediplomski studij Izobrazba trenera Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u jesenskom roku. Broj slobodnih mjesta po smjerovima možete vidjeti OVDJE.

Obavještavamo Vas da se kandidati preko www.postani-student.hr mogu početi prijavljivati već sada, a dokumente za prijavu za upis na studij trebaju poslati na Fakultet isključivo preporučeno poštom od 28.8. do 1.9.2023. godine. Razredbeni postupak održati će se u petak, 8.9.2023. godine.


S međunarodnih natjecanja

31.07.2023. Zagreb
10. Beretta Grand Prix - Novigrad

U Novigradu je održano međunarodno natjecanje 10. Grand Prix Beretta. Rezultati su na poveznici.


Sudačka organizacija

30.07.2023. Zagreb
Najnoviji popis MEĐUNARODNIH sudaca Hrvatskog streljačkog saveza

 

Na linku dolje nalazi se NAJNOVIJI popis MEĐUNARODNIH sudaca Hrvatskog streljačkog saveza s važećim ISSF licencama na dan 30. srpnja 2023. godine.

Najnoviji popis MEĐUNARODNIH sudaca Hrvatskog streljačkog saveza nalazi se i u dokumentaciji (Suci).

Ističemo da je sve sudačke licence potrebno obnoviti najkasnije 2 (dvije) godine nakon isteka licence, u protivnom licenca postaje nevažeća i potrebno je ponovno polagati ispit za suce radi dobivanja nove licence !

 

Stručna služba


Iz ureda Saveza

27.07.2023. Zagreb
Posljednji pozdrav Milanu Nemetu

Nakon duge i teške bolesti u 74. godini preminuo je Milan Nemet.

 Desetljećima je bio uključen u sportski život grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, dugi niz godina obnašao je dužnosti predsjednika Streljačkog društva 1861. iz Virovitice te predsjednika Streljačkog saveza Virovitičko-podravske županije. Za vrijeme Domovinskog rata, bio je dragovoljac koji se posebno istaknuo na pakračkom području.
 
Posljednji ispraćaj je 27. srpnja 2023. na gradskom groblju u Virovitici u 14:30 sati.

Sponzor

HEP - Hrvatska elektroprivreda