Sve vijesti po datumu objave


Iz ureda Saveza

22.03.2023. Zagreb
Posljednji pozdrav Nataliji Kikelj Vugrinec

Sa žaljenjem vam javljamo da nas je prerano, nakon kratke i teške bolesti, napustila Natalija Kikelj Vugrinec. Rođena 1981. godine u Čakovcu i cijelu sportsku karijeru provela je u streljačkom klubu Alzas.

Pamtit ćemo ju kao vedru, veselu i optimističnu.

Obitelji Natalije Kikelj Vugrinec i njezinim najmilijima izražavamo iskrenu sućut.

Počivala u miru

Stručna služba

 


Iz ureda Saveza

21.03.2023. Zagreb
Natječaj za imenovanje Glavnog tajnika Hrvatskog streljačkog saveza

 

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza, na 36. (elektronskoj) sjednici održanoj dana 16. ožujka 2023. godine, donio je odluku o raspisivanju Natječaja za imenovanje Glavnog tajnika Hrvatskog streljačkog saveza.

Natječaj se objavljuje na službenoj web stranici Hrvatskog streljačkog saveza dana 21. ožujka 2023. godine, a u javnom glasilu RH \"Narodne novine\" bit će objavljen u petak, 24. ožujka 2023. godine.

Prijave na natječaj podnose se Izvršnom odboru Hrvatskog streljačkog saveza, Ferde Livadića 22, 10000 Zagreb, u zatvorenoj omotnici, osobno ili poštom, najkasnije do zaključno 16. travnja 2023. godine.

 

Kandidati za imenovanje Glavnog tajnika Hrvatskog streljačkog saveza moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

1. Stručna sprema: magistar struke/VSS, VII/1 stupnja ili sveučilišni/stručni prvostupnik/VŠS, VI/1 stupnja, bez obzira na smjer.
2. Radno iskustvo: najmanje 2 godine.
3. Posebna znanja: poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu, rad na računalu (MS Office) i rad u digitalnom okruženju, poznavanje streljačkog sporta i organizacije.
4. Posebni uvjeti: ispunjavanje uvjeta članka 11. točke 3. i 4. Zakona o oružju odnosno nepostojanje zapreka iz članka 114. Zakona o sportu.

 

Natječaj za Glavnog tajnika Hrvatskog streljačkog saveza nalazi se na poveznici dolje.

 

Stručna služba


S domaćih natjecanja

20.03.2023. Zagreb
Finale Kupa Hrvatske zračnim oružjem ISSF programa - PRAVA NASTUPA !!!

 

Nakon održanih polufinalnih natjecanja u svih šest regija, na poveznici dolje nalazi se popis prava nastupa za Finale Kupa Hrvatske zračnim oružjem ISSF programa, koje se prema Kalendaru natjecanja održava u Solinu 1. i 2. travnja 2023. godine.

 

Stručna služba


Reprezentacija

20.03.2023. Zagreb
Stručni timovi sportaša - 2023.

Poštovane članice,

 

u prilogu je Odluka Izvršnog odbora HSS-a o Stručnim timovima reprezentativaca za dobivanje državnih nagrada za 2023. godinu.

 

Stručna služba


Sudačka organizacija

16.03.2023. Zagreb
Najnoviji popis DOMAĆIH sudaca Hrvatskog streljačkog saveza - puška / pištolj

 

Poštovani,

 

Na poveznici dolje nalazi se popis DOMAĆIH sudaca Hrvatskog streljačkog saveza s važećim HSS licencama za discipline puške i pištolja na dan 16. ožujka 2023. godine.

Novi popis DOMAĆIH sudaca Hrvatskog streljačkog saveza za discipline puške i pištolja nalazi se i u dokumentaciji (Suci).

Ističemo da su suci obavezni obnoviti sve licence - ISSF i HSS - najkasnije 2 (dvije) godine nakon isteka licence, u protivnom licenca postaje nevažeća i potrebno je ponovno polagati ispit za suce radi dobivanja nove licence !

 

Stručna služba


Reprezentacija

08.03.2023. Zagreb
Anna Ćukušić nova je europska prvakinja

Dan žena sam za sebe je poseban dan, ali za Annu Ćukušić postao je još posebniji jer danas se Anna upisala u povijest kao europska juniorska prvakinja 2023. godine u gađanju zračnim pištoljem. Kvalifikacije je završila na trećem mjestu sa 564 kruga no u finalu je držala vodstvo gotovo cijelo vrijeme. U borbu za zlato krenula je s predstavnicom Češke - Annom Mirejevskom, no naša Anna je iz dvoboja izašla kao pobjednica.

Čestitamo Anni na lavovskoj borbi u finalu i naslovu europske prvakinje!!! Bravo Anna!!!

U ovoj disciplini Hrvatsku je u Tallinnu predstavljala još i Lana Špirelja koja je sa 555 pogodaka zauzela 28. mjesto u kvalifikacijama i u muškoj konkurenciji Matko Čolakovićkoji je sa 562 pogotka zauzeo 22. mjesto.

 foto: G. Kovačević


Sudačka organizacija

06.03.2023. Zagreb
Najnoviji popis DOMAĆIH sudaca Hrvatskog streljačkog saveza - puška / pištolj

 

Poštovani,

 

Na poveznici dolje nalazi se popis DOMAĆIH sudaca Hrvatskog streljačkog saveza s važećim HSS licencama za discipline puške i pištolja na dan 6. ožujka 2023. godine.

Novi popis DOMAĆIH sudaca Hrvatskog streljačkog saveza za discipline puške i pištolja nalazi se i u dokumentaciji (Suci).

Ističemo da su suci obavezni obnoviti sve licence - ISSF i HSS - najkasnije 2 (dvije) godine nakon isteka licence, u protivnom licenca postaje nevažeća i potrebno je ponovno polagati ispit za suce radi dobivanja nove licence !

 

Stručna služba


Iz organizacija u sustavu sporta

03.03.2023. Zagreb
Multiplier Sport Event projekta Micro Learning Entrepreneurship for Athletes – MLEA

Poštovani,

Zagrebačka škola ekonomije i managementa sa svojim MLEA partnerima Vas poziva na završni Multiplier Sport Event projekta Micro Learning Entrepreneurship for Athletes – MLEA.

Događaj će otvoriti ministrica turizma i sporta dr. sc. Nikolina Brnjac, članica Međunarodnog olimpijskog odbora gospođa Kolinda Grabar Kitarović, te dekan ZŠEM-a dr. sc. Mato Njavro. Na dvije panel rasprave naziva All star te Young Hopeful sudjelovat će vodeći stručnjaci te uspješni hrvatski sportaši: predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora dr. sc. Zlatko Mateša, bivši košarkaški reprezentativac i NBA igrač Damjan Rudež, proslavljeni tenisač i reprezentativac Marin Čilić te mnogi drugi.

Ovaj dvogodišnji međunarodni projekt posvećen je sportašima kojima je sportsku karijeru često teško uskladiti s paralelnim obrazovanjem što ih ponekad čini nedovoljno pripremljenima za tržište rada. ZŠEM je prepoznao ovaj problem te je tijekom dvije godine uzastopnog napornog rada na analizi ponašanja (bivših) sportaša u kontekstu razvoja poduzetničkog duha, znanja i kompetencija kao i kreiranja online alata za promociju istih u svrhu stvaranja njihovih dualnih karijera, došao do novih spoznaja i saznanja koja će biti predstavljena na ovom završnom događaju.

Otvaranje Multiplier Sport Eventa / Micro Learning Entrepreneurship for Athletes – MLEA.

 

Utorak, 14. ožujka u 11 sati

Konferencijska dvorana Aula Magna, ZŠEM (3.kat)

Filipa Vukasovića 1, Zagreb

 

Zbog ograničenog broja sudionika, svoj dolazak svaki sudionik treba poimence potvrdi najkasnije do 8. ožujka i to obaveznom registracijom putem linka: LINK.

 


S međunarodnih natjecanja

28.02.2023. Zagreb
Grand Prix Clever

25. i 26. veljače u Novigradu je održan Grand Prix Clever

rezultati dostupni na poveznici


S domaćih natjecanja

22.02.2023. Zagreb
Rezultati 8./6./4. kola Lige Hrvatske SZP 2022/2023 - sve kategorije

 

Rezultati 8. kola Lige Hrvatske SZP 2022/2023 za kadete, kadetkinje i seniore, 6. kola Lige Hrvatske SZP 2022/2023 za juniorke i 4. kola Lige Hrvatske SZP 2022/2023 za juniore i seniorke nalaze se na poveznicama dolje.

 

Stručna služba


Sponzor

HEP - Hrvatska elektroprivreda