Sve vijesti po datumu objave


S međunarodnih natjecanja

08.08.2022. Zagreb
Prvenstvo Europe 300m

U Zagrebu je od 25. do 30. srpnja 2022. godine, održano Prvenstvo Europe u gađanju puškom na 300m.

Na poveznici pogledajte rezultate.


Iz organizacija u sustavu sporta

03.08.2022. Zagreb
Obavijest o jesenskom roku za upis na preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera

Poštovani,

u privitku vam dostavljamo obavijest o natječaju i sve potrebne informacije za upis na preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera Studijskog centra za izobrazbu trenera Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u jesenskom roku. Broj slobodnih mjesta po smjerovima možete vidjeti u dopisu u privitku.

Posebno ističemo da se kandidati preko www.postani-student.hr mogu početi prijavljivati već sada, a dokumente za prijavu za upis na studij trebaju poslati na Fakultet isključivo preporučeno poštom do 2.9.2022. godine. Razredbeni postupak održati će se u četvrtak, 8.9.2022. godine.

Također, skrećemo vam pažnju da Studijski centar za izobrazbu trenera pruža mogućnost obrazovanja trenera prvostupnika što omogućava kandidatima da, završetkom ovog trogodišnjeg studija, ispune zakonsku obvezu i ostvare adekvatnu razinu obrazovanja potrebnu za rad u sportu.

U slučaju potrebe za bilo kakvim dopunskim informacijama, možete slobodno kontaktirati u Studentsku referadu na broj: 01/ 36 58 625.


Reprezentacija

03.08.2022. Zagreb
Svjetski kup u samostrelu i 24. Bohemia Cup

Od 29. do 31. srpnja 2022. u Otrokovicama, Republika Češka, održan je Svjetski kup i 24. Bohemia Cup.

Hrvatska reprezentacija je nastupila u standardno sastavu te su u muškoj i ženskoj konkurenciji ekipno osvojena prva mjesta.

U pojedinačnom dijelu natjecanja za Svjetski kup kod žena je najbolja bila Valentina Pereglin, Karla Bartolović osvojila je srebro dok je Sanja Komar zauzela treće mjesto. Kod muškaraca sve tri medalje osvojili su naši predstavnici: Martin Oborovečki osvojio je zlato, Domagoj Pereglin srebro i Andrej Krstinić broncu.

Čestitamo na osvojenim medaljama!

Rezultati su na poveznici.


Reprezentacija

02.08.2022. Zagreb
Svjetski kup i 27. Croatia CUP u Velikom Trgovišću

U Velikom Trgovišću održan je Svjetski kup u gađanju samostrelom field i 27. Croatia Cup.

Hrvatska reprezentacija predstavila se odličnim nastupima i velikim brojem medalja.

U konkurenciji žena najbolja je bila Valentina Pereglin, srebrna Mihaela Oborovečki i brončana Karla Bartolović. U muškoj konkurenciji sva tri mjesta na postolju standardno su rezervirana za naše dečke: Domagoj Pereglin osvojio je zlato, Andrej Krstinić srebro i Martin Oborovečki broncu.

Čestitamo na osvojenim medaljama!

Rezultati su na poveznici.


S međunarodnih natjecanja

01.08.2022. Zagreb
IX Grand Prix Beretta - Novigrad 2022

Zadnjeg vikenda u srpnju održan je IX. Grand Prix Beretta u Novigradu.

Rezultati su na poveznici niže.


Reprezentacija

01.08.2022. Zagreb
Sistem kvalifikacija za Europske igre

Sistem kvalifikacija za streljaštvo za 3. Europske igre 2023. godine.


Iz organizacija u sustavu sporta

06.07.2022. Zagreb
Obavijest za dodjelu mjesta studentima u studentskim domovima - kategoriziranim sportašima

Poštovani,

 Ministarstvo znanosti i obrazovanja s ciljem potpore studiranja kategoriziranih sportaša osigurava određeni broj mjesta u studentskim domovima u Republici Hrvatskoj koji su namijenjeni redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija – kategoriziranim sportašima pod određenim uvjetima. Ovom prilikom skrećemo pozornost na Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje („Narodne novine“, broj: 63/19) te molimo da obratite pozornost na članak 4. stavak 4. spomenutog Pravilnika koji propisuje da Ministarstvo znanosti i obrazovanja može posebnim odlukama, uz prethodno mišljenje Ministarstva turizma i sporta dodijeliti mjesta u studentskim domovima i u slobodnim kapacitetima učeničkih domova redovitim studentima sportašima od I. do IV. kategorije uz uvjet da su prijavljeni na natječaj studentskog centra u natječajnom roku i u skladu s uvjetima natječaja koje propisuju studentski centri, a na temelju Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje.

 Redoviti studenti – kategorizirani sportaši koji će zatražiti smještaj u studentski dom dužni su:

  • prijaviti se na natječaj studentskog centara u natječajnom roku koji propisuje studentski centar i dostaviti propisanu dokumentaciju koja je potrebna za osiguranje smještaja u studentskom domu. U svojoj prijavi mogu naznačiti da se radi o redovitom studentu – kategoriziranom sportašu,
  • prijaviti se Ministarstvu turizma i sporta s naznakom „studentski dom – kategorizirani sportaši“ najkasnije do 1. rujna 2022. godine te dostaviti propisnu dokumentaciju iz Zahtjeva za smještaj u izvorniku ili ovjerenoj preslici, a koji se nalazi na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta https://mint.gov.hr/smjestaj-u-studentski-dom/21586 .

 

Prijavu za smještaj studenti – kategorizirani sportaši trebaju dostaviti na adresu:

 

Ministarstvo turizma i sporta

Prisavlje 14

10 000 Zagreb

(studentski dom – kategorizirani sportaši)

 

Po dostavi dokumentacije, Ministarstvo turizma i sporta će Ministarstvu znanosti i obrazovanja dostaviti mišljenje o prijavitelju. Za kategorizirane sportaše, koji zadovoljavaju sve propisane uvijete za dodjelu smještaja u dom, Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijeti će posebnu odluku o smještaju koja će biti dostavljena na adresu prijavitelja i studentskog centra za koji je se prijavitelj natjecao.

Stručna služba


S domaćih natjecanja

05.07.2022. Zagreb
Kup Hrvatske - TRAP - bodovna lista nakon 4. kola

 

Na poveznici dolje nalazi se bodovna lista Kupa Hrvatske u disciplini TRAP nakon održana 4 kola s pravom nastupa u Finalu Kupa.

Prema Kalendaru natjecanja za 2022. godinu, Finale Kupa Hrvatske održava se 23. i 24. srpnja 2022. godine u Lukavcu.

 

Stručna služba


Reprezentacija

04.07.2022. Zagreb
Odličan nastup naših sportaša na Mediteranskim igrama

Alžirski grad Oran domaćin je 19. Mediteranskih igara od 25.06. do 05.07.2022. godine. U sastavu hrvatske reprezentacije nastupilo je šest strijelaca: Valentina Gustin, Estera Herceg, Miran Maričić, Borna Petanjek, Anton i Josip Glasnović.

Naši strijelci pokazali su odličnu formu i osvojili dvije medalje. U gađanju zračnom puškom muški Miran Maričić i u gađanju letećih meta disciplina trap Anton Glasnović svojim bogatim kolekcijama medalja nadodali svaki po jednu srebrnu medalju. Borna Petanjek se u gađanju zračnom puškom plasirao u finale te je natjecanje završio na osmom mjestu. Miran je nastupio u mješovitim parovima zračna puška s Valentinom Gustin te su zauzeli odlično četvrto mjesto.

 

Ponosni smo na osvajače medalja i svima čestitamo na odličnim nastupima!


Iz ureda Saveza

29.06.2022. Zagreb
Izvješće revizora o izvršenom uvidu u Financijsko izvješće HSS za 2021. godinu

 

Poštovane članice,

 

Obzirom da je Hrvatski streljački savez u 2021. godini ostvario ukupni prihod u iznosu većem od 3.000.000,00 kn, prema Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija i Pravilniku o sustavu financijskog upravljanja i kontrola te izradi i izvršavanju financijskih planova neprofitnih organizacija, bili smo u obvezi zatražiti uvid u financijsko izvješće od strane ovlaštenog revizora i objaviti ga na našoj službenoj web stranici do 30. lipnja 2022. godine. Ovlašteni revizor Audit revizija d.o.o. izvršio je uvid u Financijska izvješća za 2021. godinu, a izvješće revizora objavljujemo na našoj web stranici.

 

Stručna služba