Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


05.01.2023. Zagreb
Novi Zakon o sportu, 1.1.2023.

Poštovane članice,

 

od 1. siječnja 2023. na snagu je stupio novi Zakon o sportu koji možete naći u dokumentaciji i na poveznici dolje.

 

Stručna služba


16.12.2022. Zagreb
Obavijest o Erasmus+ Sport Pozivu – Mobilnost sportskog osoblja 2023. i Poziv na Info dan

Poštovane članice,

u cijelosti objavljujemo obavijest i Poziv Ministarstva turizma i sporta:

Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ Sport za 2023. godinu.

Program Erasmus+ Sport od ove godine nudi mogućnost ostvarivanja projektnih ideja i za Mobilnost sportskog osoblja.

Mobilnost sportskog osoblja

Lokalni sportski klubovi prijavljivanjem na mobilnost omogućavaju svojim trenerima i/ili ostalom sportskom osoblju usavršavanje u inozemstvu kroz dvije mogućnosti: praćenje trenerskih poslova ili kratkoročno treniranje drugog kluba.
Projekti mogu trajati do 18 mjeseci uz sudjelovanje do 10 osoba.
Ostvarenje ciljeva ove aktivnosti omogućit će sportskom osoblju da poboljšaju kompetencije, kvalifikacije i steknu nove vještine kroz učenje i boravak u drugom sportskom klubu, a posljedično do jačanja sportske organizacije.

Riječ je o novoj aktivnosti koju lokalni sportski klubovi mogu prijaviti Agenciji za mobilnost i programe EU.

Prijavni obrazac dostupan je na stranici Erasmus+ and European Solidarity Corps u dijelu 
Opportunities for Erasmus+ na sljedećoj poveznici: https://webgate.ec.europa.eu/app-forms/af-ui-opportunities/#/erasmus-plus .

Rok za prijavu: 23. veljače 2023. godine u 12:00 sati.

 Ovim putem vas pozivamo na Info dan - provedbenu online radionicu za potencijalne prijavitelje na Erasmus+ Sport Poziv – Mobilnost sportskog osoblja, koji će organizirati Agencija za mobilnost i programe EU, 18. siječnja 2022. godine u online formatu.

Priloženo dostavljamo Poziv s prijavnim obrascem na Info dan, koji je potrebno popuniti do 11. siječnja 2023. godine za navedeno događanje.


06.10.2022. Zagreb
Natječaj za dodjelu subvencija školarina u 2022. godini

Poštovane članice,

obavještavamo vas kako je Ministarstvo turizma i sporta objavilo Natječaj za dodjelu subvencija školarina u 2022. godini osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih te bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima.

Natječaj je namijenjen poticanju školovanja bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša stvaranjem uvjeta za lakši pristup obrazovanju, boljoj skrbi i poticanju dual karijere sportaša.

Detaljne upute za prijavitelje i ostala natječajna dokumentacija nalazi se na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta: https://mint.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-11414/s-p-o-r-t/22182 , a Natječaj je otvoren od 4. listopada 2022. godine do 4. studenoga 2022. godine.

S poštovanjem,

Stručna služba

 

 


20.09.2022. Zagreb
Podsjetnik o upisima i početku nastave - program usavršavanja za trenera streljaštva
Poštovani/e,
 
Podsjećamo da će sljedeći petak (30.9.2022.) Sportsko učilište održati upise i početak nastave programa usavršavanja za trenere streljaštva u disciplinama puške i pištolja. 
 
Molimo zainteresirane kandidate koji se još nisu prijavili da pošalju ispunjenu Prijavnicu-upisnicu u najkraćem mogućem roku.
Program i prijavnice nalaze se na poveznicama niže.
 
NAPOMENA: Uvjet upisa u Program usavršavanja je prethodno završeni program osposobljavanja.
 
Stručna služba

16.09.2022. Zagreb
Podsjetnik o upisima i početku nastave - trener streljaštva
Poštovane članice,
 
Podsjećamo da će sljedeći petak (23.9.2022.) Sportsko učilište održati upise i početak nastave za trenere streljaštva u disciplinama puške i pištolja i za trenere streljaštva u disciplinama letećih meta.
 
Kandidati koji se još nisu prijavili, mole se da isto učine u što kraćem vremenu.
Program i prijavnice nalaze se na poveznicama niže.
 
Stručna služba
 
 
 

09.09.2022. Zagreb
POZIV na SCforH Međunarodnu konferenciju za sportske saveze i klubove 22.09.2022.

Poštovane članice,

Pozivamo vas na Međunarodnu konferenciju za sportske saveze i klubove: Unapređenje zdravlja kroz sport koja će se održati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu 22. rujna 2022.

Cilj konferencije je predstaviti europski pokret „Sportski klub za zdravlje“ i pružiti informacije sportskim savezima i klubovima o tome kako unaprijediti dostupnost i kvalitetu zdravstveno-usmjerenih sportskih aktivnosti.

„Sportski klub za zdravlje“ je najveća europska inicijativa za promicanje zdravlja u sportskom okruženju. Financirana je i podržana od strane Europske komisije.

Ulaz na konferenciju i svi sadržaji (uključujući i ručak) su besplatni uz registraciju na poveznici: https://www.eventbrite.com/e/meunarodna-konferencija-za-sportske-saveze-i-klubove-tickets-415813267677

S obzirom da je broj mjesta ograničen, pozivamo vas da se čim prije registrirate. Program konferencije se nalazi u prilogu.


03.08.2022. Zagreb
Obavijest o jesenskom roku za upis na preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera

Poštovani,

u privitku vam dostavljamo obavijest o natječaju i sve potrebne informacije za upis na preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera Studijskog centra za izobrazbu trenera Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u jesenskom roku. Broj slobodnih mjesta po smjerovima možete vidjeti u dopisu u privitku.

Posebno ističemo da se kandidati preko www.postani-student.hr mogu početi prijavljivati već sada, a dokumente za prijavu za upis na studij trebaju poslati na Fakultet isključivo preporučeno poštom do 2.9.2022. godine. Razredbeni postupak održati će se u četvrtak, 8.9.2022. godine.

Također, skrećemo vam pažnju da Studijski centar za izobrazbu trenera pruža mogućnost obrazovanja trenera prvostupnika što omogućava kandidatima da, završetkom ovog trogodišnjeg studija, ispune zakonsku obvezu i ostvare adekvatnu razinu obrazovanja potrebnu za rad u sportu.

U slučaju potrebe za bilo kakvim dopunskim informacijama, možete slobodno kontaktirati u Studentsku referadu na broj: 01/ 36 58 625.


06.07.2022. Zagreb
Obavijest za dodjelu mjesta studentima u studentskim domovima - kategoriziranim sportašima

Poštovani,

 Ministarstvo znanosti i obrazovanja s ciljem potpore studiranja kategoriziranih sportaša osigurava određeni broj mjesta u studentskim domovima u Republici Hrvatskoj koji su namijenjeni redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija – kategoriziranim sportašima pod određenim uvjetima. Ovom prilikom skrećemo pozornost na Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje („Narodne novine“, broj: 63/19) te molimo da obratite pozornost na članak 4. stavak 4. spomenutog Pravilnika koji propisuje da Ministarstvo znanosti i obrazovanja može posebnim odlukama, uz prethodno mišljenje Ministarstva turizma i sporta dodijeliti mjesta u studentskim domovima i u slobodnim kapacitetima učeničkih domova redovitim studentima sportašima od I. do IV. kategorije uz uvjet da su prijavljeni na natječaj studentskog centra u natječajnom roku i u skladu s uvjetima natječaja koje propisuju studentski centri, a na temelju Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje.

 Redoviti studenti – kategorizirani sportaši koji će zatražiti smještaj u studentski dom dužni su:

  • prijaviti se na natječaj studentskog centara u natječajnom roku koji propisuje studentski centar i dostaviti propisanu dokumentaciju koja je potrebna za osiguranje smještaja u studentskom domu. U svojoj prijavi mogu naznačiti da se radi o redovitom studentu – kategoriziranom sportašu,
  • prijaviti se Ministarstvu turizma i sporta s naznakom „studentski dom – kategorizirani sportaši“ najkasnije do 1. rujna 2022. godine te dostaviti propisnu dokumentaciju iz Zahtjeva za smještaj u izvorniku ili ovjerenoj preslici, a koji se nalazi na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta https://mint.gov.hr/smjestaj-u-studentski-dom/21586 .

 

Prijavu za smještaj studenti – kategorizirani sportaši trebaju dostaviti na adresu:

 

Ministarstvo turizma i sporta

Prisavlje 14

10 000 Zagreb

(studentski dom – kategorizirani sportaši)

 

Po dostavi dokumentacije, Ministarstvo turizma i sporta će Ministarstvu znanosti i obrazovanja dostaviti mišljenje o prijavitelju. Za kategorizirane sportaše, koji zadovoljavaju sve propisane uvijete za dodjelu smještaja u dom, Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijeti će posebnu odluku o smještaju koja će biti dostavljena na adresu prijavitelja i studentskog centra za koji je se prijavitelj natjecao.

Stručna služba


21.06.2022. Zagreb
Konačna rang-lista učenika za upis u 1. razred srednje škole - razredni odjeli za sportaše (streljaštvo)

 

Poštovane članice,

Hrvatski streljački savez objavljuje konačnu rang-listu prijavljenih kandidata prema kriterijima športske uspješnosti.

Konačna rang-lista poslana je Ministarstvu turizma i sporta 21. lipnja 2022. godine.

Stručna služba


14.06.2022. Zagreb
Preliminarna rang-lista učenika za upis u 1. razred srednje škole - razredni odjeli za sportaše (streljaštvo)

Poštovane članice,

Hrvatski streljački savez objavljuje preliminarne rang-liste prijavljenih kandidata prema kriterijima športske uspješnosti.

Konačna rang-lista (nakon isteka roka za žalbe) biti će objavljena na mrežnim stranicama i poslana Ministarstvu turizma i sporta 21. lipnja 2022. godine.

Stručna služba