Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


26.10.2023. Zagreb
#BeCroactive nagrade, prijava

Poštovane članice,

#BeActive team dostavlja poziv za prijavu:

u prilogu možete pronaći poziv za prijave na #BeCroactive nagrade 2023., prijavne obrasce te Izjavu o prikupljanju i korištenju osobnih podataka.

Popunjene obrasce prijavitelja te Izjavu o prikupljanju i korištenju osobnih podataka  potrebno je poslati na e-mail europski-tjedan-sporta@mints.hr najkasnije do 5. studenog 2023.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirate na e mail europski-tjedan-sporta@mints.hr ili brojeve telefona 01/604 2969 ili 01/604 2975.


18.10.2023. Zagreb
Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja

Poštovani,

 u privitku prosljeđujemo obavijest i preporuku Pravobraniteljice za djecu vezanu uz Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja koji je Vlada Republike Hrvatske donijela 7. rujna 2023. godine.

Predmetnim Protokolom, uz obrazovne ustanove, obavezne su i druge ustanove koje skrbe o djeci, kao i one koje pružaju usluge za djecu ili provode programe rada s djecom te organiziraju smještaj djece i aktivnosti za djecu postupati po istome.

Stručna služba


04.10.2023. Zagreb
Konferencija Uspješne u sportu, uspješne u poslu - pozivnica

Poštovani/a,

pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji „Uspješne u sportu, uspješne u poslu“ u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Konferencija će se održati 13. listopada u 10.30 sati u hotelu Westin u Zagrebu (Kršnjavoga 1, Zagreb), stoga Vas pozivamo da klikom na pozivnicu saznate više o konferenciji i prijavite Vaše sudjelovanje.

Konferencija će okupiti uspješne sportašice koje su nakon sjajnih sportskih rezultata ostvarile sjajne poslovne rezultate – a s ciljem razgovora o tome zašto su žene sa sportskim stanjem uma dodana vrijednost kolektivu, koje vrijednosti sport usađuje, a koje čine bivše sportašice vrhunskim kadrom.

Također želimo osvijestiti donosioce odluka u tvrtkama o tome na koji način bivše sportašice pridonose napredovanju poslovanja i koherenciji kolektiva.

 https://hgk.hr/save-the-date-konferencija-uspjesne-u-sportu-uspjesne-u-poslu-najava 


18.09.2023. Zagreb
MINTS - Pravilnik o načinu pohađanja i završetka obrazovanja sportaša

Poštovane članice,

 

dana 12. kolovoza 2023. godine stupio je na snagu Pravilnik o načinu pohađanja i završetka obrazovanja sportaša („Narodne novine“, broj: 91/23) https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2023_08_91_1407.html

Člankom 3. stavkom 1. navedenog pravilnika propisano je kako se odredbe Pravilnika primjenjuju na učenika sportaša koji posjeduje važeće rješenje o kategorizaciji sportaša ili posjeduje potvrdu nadležnog nacionalnog sportskog saveza iz članka 82. stavka 2. Zakona o sportu za učenike u dobi do 12 godina. Stavkom 2. istoga članka propisano je kako učenik sportaš ostvaruje pravo na posebne uvjete pohađanja i završetka obrazovanja od dana dostave dokaza iz stavka 1. ovoga članka razredniku, a člankom 3. propisano kako Potvrda iz stavka 1. podstavka 2. ovoga članka sadrži podatke o učeniku sportašu koji se odnose na rezultate ostvarene u proteklih godinu dana u odnosu na datum izdavanja potvrde, vrijedi za školsku godinu u kojoj je podnesena, na obrascu koji je sastavni dio ovoga Pravilnika (Prilog I).

 

Stručna služba


02.08.2023. Zagreb
Obavijest o jesenskom roku za upis na stručni prijediplomski studij Izobrazba trenera

Poštovani,

 u privitku Vam dostavljamo sve potrebne informacije za upis na stručni prijediplomski studij Izobrazba trenera Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u jesenskom roku. Broj slobodnih mjesta po smjerovima možete vidjeti OVDJE.

Obavještavamo Vas da se kandidati preko www.postani-student.hr mogu početi prijavljivati već sada, a dokumente za prijavu za upis na studij trebaju poslati na Fakultet isključivo preporučeno poštom od 28.8. do 1.9.2023. godine. Razredbeni postupak održati će se u petak, 8.9.2023. godine.


26.06.2023. Zagreb
Konačna rang-lista učenika za upis u 1. razred srednje škole - razredni odjeli za sportaše (streljaštvo)

Poštovane članice,

Hrvatski streljački savez objavljuje konačnu rang-listu prijavljenih kandidata prema kriterijima športske uspješnosti.

Konačna rang-lista poslana je Ministarstvu turizma i sporta 26. lipnja 2023. godine.

Stručna služba


19.06.2023. Zagreb
Preliminarna rang-lista učenika za upis u 1. razred srednje škole - razredni odjeli za sportaše (streljaštvo)

Poštovane članice,

Hrvatski streljački savez objavljuje preliminarne rang-liste prijavljenih kandidata prema kriterijima športske uspješnosti.

Konačna rang-lista (nakon isteka roka za žalbe) biti će objavljena na mrežnim stranicama i poslana Ministarstvu turizma i sporta 26. lipnja 2023. godine.

Stručna služba


16.06.2023. Zagreb
Natječaja sportske fotografije „Odlučujući trenutak 2023.“

Poštovani,

u prilogu vam šaljemo obavijest u vezi otvorenog Natječaja sportske fotografije „Odlučujući trenutak 2023.“.

Link za prijavu: http://sport-pgz.hr/natjecaj-sportske-fotografije-2023/


12.06.2023. Zagreb
Međunarodni kongres sportske medicine \"Pokaži srce\" - Poziv

Poštovani,

Prosljeđujemo vam poziv na Međunarodni kongres sportske medicine \"Pokaži srce\" koji će se održati 15. lipnja 2023. u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu.

S poštovanjem,

Stručna služba


19.05.2023. Zagreb
Okrugli stol: Studij, sport i mentalno zdravlje

Poštovane članice,

u prilogu Vam dostavljam program i opis konferencije \"Studij, sport i mentalno zdravlje: granice izdržljivosti i sagorijevanja\" koje organiizira Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatska akademska zajednica, u subotu, 20.5.2023. s početkom u 15,30 sati na Kineziološkom fakultetu. 

 Cilj ovog okruglog stola, na kojem će sudjelovati državni tajnik za sport, g. Josip Pavić, te vrhunski treneri i znanstvenici, dr.sc.Pero Kuterovacdoc.dr.sc. Dajana Zoretićprof. dr. sc. Mislav Ante Omazić, te student i sportaš Bartul Zemunik, bavi se pitanjima pronalaženja ravnoteže između želje za postizanjem vrhunskog uspjeha i testirarnjem vlastitih granica izdržljivosti, bilo u sportu ili u studiju ili oboje. 

Stručna služba