Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


10.08.2023. Zagreb
Sastav reprezentacije za nastup na Svjetskom prvenstvu samostrel field Dunavarsany, Mađarska

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza je na svojoj 43. (elektronskoj) sjednici održanoj 09.08.2023. godine, na prijedlog Strukovnog savjeta donio odluku o sastavu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu samostrel field koje se održava u Dunavarsany, Mađarska, od 14.08. – 20.08.2023. godine.


10.08.2023. Zagreb
Sastav reprezentacije za Europsko prvenstvo trap/skeet Osijek 2023

Poštovani, Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza je na svojoj 43. (elektronskoj) sjednici održanoj 09.08.2023. godine, na prijedlog Strukovnog savjeta donio odluku o sastavu reprezentacije za nastup na Europskom prvenstvu u letećim metama koje se održava u Osijeku, od 08.09. – 27.09.2023.


26.07.2023. Zagreb
IAU Svjetski kup - 28. Croatia Cup

Proteklog je vikenda u Velikom Trgovišću održan drugi ovogodišnji svjetski kup u gađanju samostrelom field. Hrvatska je imala svoje predstavnike koji su osvojili veliki broj medalja.

Rezultati su dostupni na linku niže.

 


18.07.2023. Zagreb
Sastav reprezentacije za nastup na Svjetskom prvenstvu Baku, Azerbajdžan

Poštovane članice,

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza je na svojoj 42. (elektronskoj) sjednici održanoj 13.07.2023. godine, na prijedlog Strukovnog savjeta donio odluku o Sastavu reprezentacije za nastup
na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Bakuu, Azerbajdžan, od 14.08. – 01.09.2023. godine.

 


05.07.2023. Zagreb
Sastava reprezentacije za nastup Svjetskom juniorskom prvenstvu Changwon, Koreja, 14.07. – 25.07.2023.

Poštovane članice,


Izvršni odbor na svojoj 41. (elektronskoj) sjednici koja je održana 22.06.2023. godine donio je odluku o sastavu reprezentacije za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održava u Changwonu, Koreja, od 14.07. – 25.07.2023. godine.


03.07.2023. Zagreb
Trapaši zlatnom medaljom zatvorili Europske igre 2023

Nedjelja je bila zadnji dan Europskih igrata u Poljskoj, finale ekipno trap za muškarce bila je i zadnje natjecanje ovih igara i naši trapaši su se potrudili da igre zatvore zlatnom medaljom oko vrata i zvukove Lijepe naše.

Trapaši su u jakoj konkurenciji kvalifikacije završili na prvom mjestu i s te pozicije krenuli u borbu za medalju. Odličnim nastupom u dvoboju sa slovacima, naši su momci u sastavu Anton Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Francesco Ravalico pokazali bolju formu i rezultatom 7:3 uzeli pobjedu.

Podsjetimo, dva dana ranije Francesco se plasirao u svoje prvo veliko finale i osvojio 4. mjesto.

Čestitamo na odličnim rezultatima!

foto: hoo


26.06.2023. Zagreb
Srebrna medalja na Europskim igrama

Na Europskim igrama u Poljskoj Hrvatska sudjeluje s velikim brojem strijelaca: Petar Gorša, Miran Maričić, Josip Sikavica, Borna Petanjek, Marta Zeljković, Lana Skeledžija, Anton Glasnović, Francesco Ravalico i Giovanni Cernogoraz, te treneri Damir Bošnjak i Željko Vađić.

Plasman na igre su ostvarili rangom na ESC listi. Nastupa se u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Odličan nastup i vrlo borbeno finale u gađanju zračnom puškom pružili su nam Petar Gorša, Miran Maričić i Josip Sikavica u borbi za zlatnu medalju, mađarska reprezentacija imala je više sportske sreće pa su naši strijelci ovo prestižno natjecanje završili sa srebrnom medaljom.

Petar Gorša ostvario je plasman u finale u gađanju malim kalibrom disciplina trostav, te u konačnici zauzeo 8. mjesto.

Očekuju nas još nastupi u trostavu za žene i u gađanju letećih meta.

Čestitamo Petru, Miranu i Josipu!

foto: HOO


26.06.2023. Zagreb
IAU Svjetski kup - 25. Bohemia Cup

Ovog je vikenda u češkim Otrokovicama održan 25. Bohemia Cup, ujedno i prvi svjetski kup ove godine. Hrvatska samostrelska reprezentacija po običaju je briljirala.

Prva je na rasporedu bila disciplina IAU Classic, u kojoj plasman natjecatelja ovisi o ukupnom rezultatu na tri distance, a natjecatelji su raspoređeni po dobnim kategorijama.

U kategoriji kadeta prva tri mjesta zauzeli su predstavnici Hrvatske, prvi je bio Daniel Benačić, drugi Filip Bezrok, a treća Marija Štrbenac.

Kod juniora najbolji je bio Denis Vyskočil, predstavnik Češke, drugo mjesto osvojila je Iva Popović-Gecan, a treće Karla Bartolović. Petar Blagec bio je četvrti.

U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Valentina Mrnjavčić Pereglin, drugo Mihaela Oborovečki te treće Jacob Ludvine iz Francuske, dok je Sanja Komar bila četvrta.

U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Domagoj Pereglin, drugo Andrej Krstinić, a treće s istim brojem pogođenih krugova ali manjem brojem strogih centara Martin Oborovečki.

Među ekipama otvorenog tipa slavila je muška reprezentacija Hrvatske (Pereglin, Krstinić, Oborovečki), druga je bila ženska reprezentacija Hrvatske (Pereglin, Oborovečki, Komar), dok je treće mjesto osvojio prvi sastav češke reprezentacije (Vyskočil, Nedelnikova, Nedelnikova).

Prvog dana natjecanja rezultati u ukupnoj kategoriji kod muških i žena boduju se i za poredak na svjetskoj rang ljestvici.

U poretku svjetskog kupa u ukupnoj kategoriji kod žena je prva bila Valentina Mrnjavčić Pereglin, druga Mihaela Oborovečki, a treća Judit Torokne Zsoter iz Mađarske.

Kod muških za svjetski kup prvo mjesto osvojio je Domagoj Pereglin, drugo Andrej Krstinić, a treće Martin Oborovečki.

Drugog dana natjecanja na rasporedu je bila disciplina Match-Play, a pravo nastupa imalo je po 16 najboljih natjecatelja u muškoj i ženskoj kategoriji. Za Match-Play natjecanje i međusobne dvoboje kvalificirali su se svi Hrvatski reprezentativci. Prve eliminacijske dvoboje nisu uspjeli proći Filip Bezrok kod muških i Karla Bartolović te Marija Štrbenac kod žena. Daniel Benačić, Petar Blagec i Sanja Komar zaustavljeni su u četvrtfinalnim dvobojima. U polufinalu su mečeve za zlato izborili braća i sestre Oborovečki i Pereglin, dok su se u borbe za broncu od hrvatskih predstavnika kvalificirali Andrej Krstinić i Iva Popović-Gecan.

U duelu za broncu Iva Popović-Gecan slavila je protiv Francuskinje Ludivine Jacob (6:4), dok je Andreja Krstinića savladao Francuz Jean-Michel Brulet (5:3).

U muškom dvoboju za zlato između Martina Oborovečkog i Domagoja Pereglina slavio je Domagoj Pereglin (5:3), dok je u dvoboju između Mihaele Oborovečki i Valentine Pereglin pobjedu ostvarila Mihaela Oborovečki (6:0).


16.05.2023. Zagreb
Petar Gorša peti na Svjetskom kupu u Bakuu

Od 8. do 15. svibnja Baku je bio domaćim ISSF Svjetskog kupa u disciplinama na 10m, 25m i 50m. Hrvatsku su predstavljali Petar Gorša, Miran Maričić, Andrija Mikuljan, Borna Petanjek i Josip Sikvaca u muškoj konkurenciji, a Marta Zeljković i Tatjana Banjac u ženskoj.

U gađanju zračnom puškom za muškarce Petar i Miran su ostvarili dobre rezultate no ovaj puta je na zraku ipak trebalo nešto više sportske sreće, naime Sheng Lihao iz Kine i Pekler Zalan iz Mađarske ostvarili su rezultate iznad svjetskog rekorda.

Na malom kalibru vremenski uvjeti su dodatno otežali eliminacije i kvalifikacije. Unatoč lošim uvjetima Petar Gorša plasirao se u finale i natjecanje završio na visokom petom mjestu.

foto: ISSF


03.04.2023. Zagreb
Anton Glasnović pobjednik Svjetskog kupa na Cipru

Od 25. ožujka do 03. travnja na Cipru je održan Svjetski kup u gađanju letećih meta. Naši trapaši upisali su odlične nastupe.

Anton Glasnović i Giovanni Cernogoraz plasirali su se u finale, Giovanni je finale osigurao bez problema dok je Anton za ulazak u finale morao raspucavati s Maurom De Filippisom. Nakon što je izborio finale i De Filippisa ostavio iza sebe, Antona više nitko nije uspio zaustaviti na putu do zlata. Giovanni je natjecanje završio na 5. mjestu. Josip Glasnović plasirao se na 11. mjesto, Marko Germin je gađao RPO i natjecanje završio 53.

Čestitamo Antonu!!

 foto: ISSF