Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


26.06.2023. Zagreb
IAU Svjetski kup - 25. Bohemia Cup

Ovog je vikenda u češkim Otrokovicama održan 25. Bohemia Cup, ujedno i prvi svjetski kup ove godine. Hrvatska samostrelska reprezentacija po običaju je briljirala.

Prva je na rasporedu bila disciplina IAU Classic, u kojoj plasman natjecatelja ovisi o ukupnom rezultatu na tri distance, a natjecatelji su raspoređeni po dobnim kategorijama.

U kategoriji kadeta prva tri mjesta zauzeli su predstavnici Hrvatske, prvi je bio Daniel Benačić, drugi Filip Bezrok, a treća Marija Štrbenac.

Kod juniora najbolji je bio Denis Vyskočil, predstavnik Češke, drugo mjesto osvojila je Iva Popović-Gecan, a treće Karla Bartolović. Petar Blagec bio je četvrti.

U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Valentina Mrnjavčić Pereglin, drugo Mihaela Oborovečki te treće Jacob Ludvine iz Francuske, dok je Sanja Komar bila četvrta.

U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Domagoj Pereglin, drugo Andrej Krstinić, a treće s istim brojem pogođenih krugova ali manjem brojem strogih centara Martin Oborovečki.

Među ekipama otvorenog tipa slavila je muška reprezentacija Hrvatske (Pereglin, Krstinić, Oborovečki), druga je bila ženska reprezentacija Hrvatske (Pereglin, Oborovečki, Komar), dok je treće mjesto osvojio prvi sastav češke reprezentacije (Vyskočil, Nedelnikova, Nedelnikova).

Prvog dana natjecanja rezultati u ukupnoj kategoriji kod muških i žena boduju se i za poredak na svjetskoj rang ljestvici.

U poretku svjetskog kupa u ukupnoj kategoriji kod žena je prva bila Valentina Mrnjavčić Pereglin, druga Mihaela Oborovečki, a treća Judit Torokne Zsoter iz Mađarske.

Kod muških za svjetski kup prvo mjesto osvojio je Domagoj Pereglin, drugo Andrej Krstinić, a treće Martin Oborovečki.

Drugog dana natjecanja na rasporedu je bila disciplina Match-Play, a pravo nastupa imalo je po 16 najboljih natjecatelja u muškoj i ženskoj kategoriji. Za Match-Play natjecanje i međusobne dvoboje kvalificirali su se svi Hrvatski reprezentativci. Prve eliminacijske dvoboje nisu uspjeli proći Filip Bezrok kod muških i Karla Bartolović te Marija Štrbenac kod žena. Daniel Benačić, Petar Blagec i Sanja Komar zaustavljeni su u četvrtfinalnim dvobojima. U polufinalu su mečeve za zlato izborili braća i sestre Oborovečki i Pereglin, dok su se u borbe za broncu od hrvatskih predstavnika kvalificirali Andrej Krstinić i Iva Popović-Gecan.

U duelu za broncu Iva Popović-Gecan slavila je protiv Francuskinje Ludivine Jacob (6:4), dok je Andreja Krstinića savladao Francuz Jean-Michel Brulet (5:3).

U muškom dvoboju za zlato između Martina Oborovečkog i Domagoja Pereglina slavio je Domagoj Pereglin (5:3), dok je u dvoboju između Mihaele Oborovečki i Valentine Pereglin pobjedu ostvarila Mihaela Oborovečki (6:0).


16.05.2023. Zagreb
Petar Gorša peti na Svjetskom kupu u Bakuu

Od 8. do 15. svibnja Baku je bio domaćim ISSF Svjetskog kupa u disciplinama na 10m, 25m i 50m. Hrvatsku su predstavljali Petar Gorša, Miran Maričić, Andrija Mikuljan, Borna Petanjek i Josip Sikvaca u muškoj konkurenciji, a Marta Zeljković i Tatjana Banjac u ženskoj.

U gađanju zračnom puškom za muškarce Petar i Miran su ostvarili dobre rezultate no ovaj puta je na zraku ipak trebalo nešto više sportske sreće, naime Sheng Lihao iz Kine i Pekler Zalan iz Mađarske ostvarili su rezultate iznad svjetskog rekorda.

Na malom kalibru vremenski uvjeti su dodatno otežali eliminacije i kvalifikacije. Unatoč lošim uvjetima Petar Gorša plasirao se u finale i natjecanje završio na visokom petom mjestu.

foto: ISSF


03.04.2023. Zagreb
Anton Glasnović pobjednik Svjetskog kupa na Cipru

Od 25. ožujka do 03. travnja na Cipru je održan Svjetski kup u gađanju letećih meta. Naši trapaši upisali su odlične nastupe.

Anton Glasnović i Giovanni Cernogoraz plasirali su se u finale, Giovanni je finale osigurao bez problema dok je Anton za ulazak u finale morao raspucavati s Maurom De Filippisom. Nakon što je izborio finale i De Filippisa ostavio iza sebe, Antona više nitko nije uspio zaustaviti na putu do zlata. Giovanni je natjecanje završio na 5. mjestu. Josip Glasnović plasirao se na 11. mjesto, Marko Germin je gađao RPO i natjecanje završio 53.

Čestitamo Antonu!!

 foto: ISSF

 


20.03.2023. Zagreb
Stručni timovi sportaša - 2023.

Poštovane članice,

 

u prilogu je Odluka Izvršnog odbora HSS-a o Stručnim timovima reprezentativaca za dobivanje državnih nagrada za 2023. godinu.

 

Stručna služba


08.03.2023. Zagreb
Anna Ćukušić nova je europska prvakinja

Dan žena sam za sebe je poseban dan, ali za Annu Ćukušić postao je još posebniji jer danas se Anna upisala u povijest kao europska juniorska prvakinja 2023. godine u gađanju zračnim pištoljem. Kvalifikacije je završila na trećem mjestu sa 564 kruga no u finalu je držala vodstvo gotovo cijelo vrijeme. U borbu za zlato krenula je s predstavnicom Češke - Annom Mirejevskom, no naša Anna je iz dvoboja izašla kao pobjednica.

Čestitamo Anni na lavovskoj borbi u finalu i naslovu europske prvakinje!!! Bravo Anna!!!

U ovoj disciplini Hrvatsku je u Tallinnu predstavljala još i Lana Špirelja koja je sa 555 pogodaka zauzela 28. mjesto u kvalifikacijama i u muškoj konkurenciji Matko Čolakovićkoji je sa 562 pogotka zauzeo 22. mjesto.

 foto: G. Kovačević


21.02.2023. Zagreb
Brončana medalja Mirana Maričića na WC Kairo 2023

U Kairu se održava prvi ovogodišnji ISSF Svjetski kup. Naši sportaši nastupili su samo u disciplilinama na 10m.

Najbolje rezultatate ostvarili su Miran Maričić i Petar Gorša. Obojica su se plasirali u finale odličnim rezultatima u kvalifikacijama, Miran je u kvalifikacije završio na prvom mjestu sa 631,9 krugova, dok je Petar sa 629,6 bio četvrti prije finala.

Po završenom finalu Miran je osvojio brončanu medalju a Petar je natjecanje završio na 7 mjestu.

Josip Sikavica natjecanje je završio sa 627,8 krugova, Marta Zeljković 625,2 i Lana Skeledžija 566 krugova.

Čestitamo Miranu na medalji!!


06.02.2023. Zagreb
49. susret reprezentacija Hrvatske i Slovenije

U subotu, 04.02.2023., na streljani \"Vrapčanski potok\" održan je tradicionalni 49. susret reprezentacija Hrvatske i Slovenije.
Prijatelji iz Slovenije dobili su ekipu Hrvatske s 5:3.

Na poveznici se nalaze rezultati


30.01.2023. Zagreb
H&N Cup Munich 2023

Nakon otkazivanja 2021. i 2022. godine zbog pandemije, ponovno je održan H&N Cup u Munichu, najveći međunarodni turnir u gađanju zračnim oružjem.

Hrvatska reprezentacija zabilježila je odlične rezultate među kojima su se posebno izdvojili Petar Gorša koji je prvi dan gađanja sa 629,7 krugova osigurao finale, u kojem je briljirao i na kraju zauzeo prvo mjesto. Drugog dana finale su osigurali Josip Sikavica sa 629,1 i Petar Gorša sa 629,0 krugova, Josip je ovaj puta bio bolji i natjecanje završio sa brončanom medaljom.

U nastupima juniorki i juniora odličnim rezultatom razveselila nas je Lana Špirelja sa pogođenih 571 krugova, nakon završenog finala Lana je zauzela treće mjesto.

Čestitamo osvajačima medalja!

 

Foto: BSSB


24.01.2023. Zagreb
Sastav reprezentacije za Europsko prvenstvo Tallinn, Estonija, 05.03. – 13.03.2023.

Poštovane članice,


Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza je na 32. sjednici donio odluku o sastavu reprezentacije na
Europskom prvenstvu zračnim oružjem u Tallinnu, Estonija, 05.03. – 13.03.2023., a prema prijedlogu
Strukovnog savjeta.


Reprezentacija se sastoji od 17 natjecatelja i 5 članova stručnog tima.


24.01.2023. Zagreb
Zlatna medalja na Svjetskom kupu u Rabatu, Mar

U Maroku je danas završilo prvi ovogodišnji Svjetski kup za discipline leteće mete.

Naša reprezentacija je nastupila u sastavu Anton Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović i Francesco Ravalico za RPO. U pojedinačnim nastupima nisu imali sportske sreće za ulazak u finale no u ekipnom nastupu Anton, Josip i Giovanni osvajanjem zlatne medalje najavljuju uzbudljuvu natjecateljsku sezonu.

Čestitamo momcima na osvojenoj medalji!

foto: SD Shooter