Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


25.08.2023. Zagreb
Giovanni Cernogoraz novi svjetski prvak!!

Giovanni Cernogoraz prvi je hrvatski strijelac s kvotom za nastup na OI u Parizu 2024. godine. Zlatni trapaš sa Igara u Londonu izborio je to plasmanom u finale SP u Bakuu, jer su među šest plasiranih u finale četiri mjesta vodila u Pariz, a među šestoricom su bila već dva Amerikanca koja su to pravo već izborila - Derrick Mein kao svjetski prvak, a William Hinton kao prvak Amerike. Inače, u Parizu će nastupiti 28 svjetskih trapaša. Mi se nadamo još jednoj kvoti od braće Glasnović ili Ravalica.

Sa osiguranom kvotom za Pariz, Giovanni je bez opterećenja dominantno krenuo u finale. Prednost je samouvjereno držao do samoga kraja i osvojio zlatnu medalju.

Vrlo dobri su bili i Josip i Anton Glasnović u konkurenciji 136 sportaša. Josip Glasnović je sa 121/125 zauzeo ukupno 25. mjesto, dok je Anton Glasnović sa pogođena goluba 120/125 bio 39.

Ekipno su zauzeli 5. mjesto.

Bravo Giovanni!!

 


24.08.2023. Zagreb
Brončana medalja na Svjetskom prvenstvu u Bakuu
Nakon srebrne medalje na Europskim igrama u Wroclawu naš \"zračni dream team\" ponovno je zablistao osvojivši brončanu medalju zračnom puškom u ekipnoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu u Bakuu.
 
U sastavu ekipe bili su Petar Gorša koji je u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo 24. mjesto rezultatom 627.9, Miran Maričić koji je zauzeo 25. mjesto rezultatom 627,8 i Josip Sikavica koji je istim rezultatom zauzeo 26. mjesto.
 
Zbirom rezultata iz pojedinačnog dijela natjecanja naši momci su zauzeli vrhunsko 3. mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji.
 
Čestitke Petru, Miranu i Josipu!

23.08.2023. Zagreb
Hrvatskim strijelcima ukupno 26 medalja na svjetskom prvenstvu samostrelom

Hrvatski strijelci stigli su na svjetsko prvenstvo samostrelom sa ukupno 15 strijelaca, a na svjetskom prvenstvu osvojili su ukupno 26 medalja u dvije discipline i 5 kategorija U disciplini \"Classic\" je osvojeno 10 medalja u pojedinačnoj konkurenciji te 3 u ekipnoj konkurenciji. 

Medalje su osvojili:
Muški: Domagoj Pereglin (zlatna), Martin Oborovečki (srebrna)
Žene: Mihaela Oborovečki (zlatna), Sanja Komar (srebrna)
Juniori: Karla Bartolović (zlatna), Iva Popović-Gecan (srebrna)
Kadeti: Daniel Benačić (zlatna), Pavao Hac (srebrna) i Marija Štrbenac (brončana)
Ekipno: zlatna medalja za muške, žene i juniore.
Svjetski rekordi: Domagoj Pereglin, svjetski rekord - ukupan rezultat u muškoj konkurenciji - 880 krugova, 35 metara 299 krugova
Ekipni svjetski rekordi: muška ekipa i juniorska ekipa

U disciplini Match play (međusobni mečevi) osvojeno je 11 medalja u pojedinačnoj konkurenciji i dvije u ekipnoj konkurenciji mješovitih ekipa. Medalje su osvojili:

Muški: Martin Oborovečki (zlatna) Domagoj Pereglin, (srebrna)
Žene: Valentina Mrnjavčić Pereglin (zlatna), Mihaela Oborovečki (brončana)
Juniori: Karla Bartolović (zlatna), Petar Blagec (brončana)
Kadeti: Daniel Benačić (zlatna), Pavao Hac (srebrna) i Marija Štrbenac (brončana)
Ekipno: zlatna medalja za mješovitu ekipu Hrvatske 1 (Domagoj Pereglin, Martin Oborovečki i Mihaela Oborovečki) i srebrna za mješovitu ekipu Hrvatske 2 (Valentina Mrnjavčić Pereglin, Andrej Krstinić i Iva Popović-Gecan).


10.08.2023. Zagreb
Sastav reprezentacije za nastup na Svjetskom prvenstvu samostrel field Dunavarsany, Mađarska

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza je na svojoj 43. (elektronskoj) sjednici održanoj 09.08.2023. godine, na prijedlog Strukovnog savjeta donio odluku o sastavu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu samostrel field koje se održava u Dunavarsany, Mađarska, od 14.08. – 20.08.2023. godine.


10.08.2023. Zagreb
Sastav reprezentacije za Europsko prvenstvo trap/skeet Osijek 2023

Poštovani, Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza je na svojoj 43. (elektronskoj) sjednici održanoj 09.08.2023. godine, na prijedlog Strukovnog savjeta donio odluku o sastavu reprezentacije za nastup na Europskom prvenstvu u letećim metama koje se održava u Osijeku, od 08.09. – 27.09.2023.


26.07.2023. Zagreb
IAU Svjetski kup - 28. Croatia Cup

Proteklog je vikenda u Velikom Trgovišću održan drugi ovogodišnji svjetski kup u gađanju samostrelom field. Hrvatska je imala svoje predstavnike koji su osvojili veliki broj medalja.

Rezultati su dostupni na linku niže.

 


18.07.2023. Zagreb
Sastav reprezentacije za nastup na Svjetskom prvenstvu Baku, Azerbajdžan

Poštovane članice,

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza je na svojoj 42. (elektronskoj) sjednici održanoj 13.07.2023. godine, na prijedlog Strukovnog savjeta donio odluku o Sastavu reprezentacije za nastup
na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Bakuu, Azerbajdžan, od 14.08. – 01.09.2023. godine.

 


05.07.2023. Zagreb
Sastava reprezentacije za nastup Svjetskom juniorskom prvenstvu Changwon, Koreja, 14.07. – 25.07.2023.

Poštovane članice,


Izvršni odbor na svojoj 41. (elektronskoj) sjednici koja je održana 22.06.2023. godine donio je odluku o sastavu reprezentacije za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održava u Changwonu, Koreja, od 14.07. – 25.07.2023. godine.


03.07.2023. Zagreb
Trapaši zlatnom medaljom zatvorili Europske igre 2023

Nedjelja je bila zadnji dan Europskih igrata u Poljskoj, finale ekipno trap za muškarce bila je i zadnje natjecanje ovih igara i naši trapaši su se potrudili da igre zatvore zlatnom medaljom oko vrata i zvukove Lijepe naše.

Trapaši su u jakoj konkurenciji kvalifikacije završili na prvom mjestu i s te pozicije krenuli u borbu za medalju. Odličnim nastupom u dvoboju sa slovacima, naši su momci u sastavu Anton Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Francesco Ravalico pokazali bolju formu i rezultatom 7:3 uzeli pobjedu.

Podsjetimo, dva dana ranije Francesco se plasirao u svoje prvo veliko finale i osvojio 4. mjesto.

Čestitamo na odličnim rezultatima!

foto: hoo


26.06.2023. Zagreb
Srebrna medalja na Europskim igrama

Na Europskim igrama u Poljskoj Hrvatska sudjeluje s velikim brojem strijelaca: Petar Gorša, Miran Maričić, Josip Sikavica, Borna Petanjek, Marta Zeljković, Lana Skeledžija, Anton Glasnović, Francesco Ravalico i Giovanni Cernogoraz, te treneri Damir Bošnjak i Željko Vađić.

Plasman na igre su ostvarili rangom na ESC listi. Nastupa se u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Odličan nastup i vrlo borbeno finale u gađanju zračnom puškom pružili su nam Petar Gorša, Miran Maričić i Josip Sikavica u borbi za zlatnu medalju, mađarska reprezentacija imala je više sportske sreće pa su naši strijelci ovo prestižno natjecanje završili sa srebrnom medaljom.

Petar Gorša ostvario je plasman u finale u gađanju malim kalibrom disciplina trostav, te u konačnici zauzeo 8. mjesto.

Očekuju nas još nastupi u trostavu za žene i u gađanju letećih meta.

Čestitamo Petru, Miranu i Josipu!

foto: HOO