Sve vijesti po datumu objave


Reprezentacija

16.04.2024. Zagreb
Sikavica i Maričić u finalu Olimpijskog kvalifikacijskog prvenstva u Riu

Josip Sikavica i Miran Maričić ostvarili su plasman u finale Olimpijskog kvalifikacijskog prventva u gađanju zračnom puškom, koje se održava u Rio de Janeiru, Brazil.

Josip je u finale ušao sa prvim kvalifikacijskim rezultatom od 632,1 kruga, dok je Miran Maričić nakon kvalifikacija bio sedmi sa rezultatom 630,2 kruga. Za ulazak u finale jučer je trebalo 630,0 krugova. Nakon finala Josip je završio na 5. i Miran na 7. mjestu, na žalost nisu uspjeli osvojiti kvote za Olimpijske igre u Parisu.

Petar Gorša zauzeo je 28. mjesto sa 627,6 krugova, a u ženskoj konkurenciji nastupile su Matra Zeljković koja je zauzela 30. mjesto sa rezultatom 626,9 krugova i Valentina Gustin Šipek koja je zauzela 55. mjesto sa rezultatom 624,5 krugova u konkurenciji 102 žene.

Čestitke našim momcima na plasmanu i sretno svim našim sportašima u kvalifikacijama na 50m koje započinju sutra

 


Iz ureda Saveza

12.04.2024. Zagreb
Nova e-mail adresa Hrvatskog streljačkog saveza
Poštovane članice,
 
 
nova e-mail adresa Stručne službe je ured@hss-csf.hr.
 
 
 
Stručna služba

Reprezentacija

09.04.2024. Zagreb
Sastav reprezentacije za EYLCH 2024 - Osijek, 26.-28.04.2024.

Poštovane članice,

 

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza je na svojoj 56. sjednici održanoj 05.04.2024. godine donio odluku o sastavu reprezentacije za nastup na EYLCH 2024 koje se održava u Osijeku od 26. – 28.04.2024.

 

Stručna služba


Reprezentacija

09.04.2024. Zagreb
Sastav reprezentacije na LM za SK Baku, EP Lonato i SK Lonato 2024.

Poštovane članice,

 

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza je na svojoj 56. sjednici održanoj 05.04.2024. godine, na prijedlog Komisije za leteće mete, donio odluku o sastavu reprezentacije za nastup na Svjetskim kupovima u Bakuu i Lonatu te Europskom prvenstvu u Lonatu.

 

Stručna služba


Reprezentacija

09.04.2024. Zagreb
Sastav reprezentacije za 52. Grand Prix of Liberation Plzen 2024, 01.05. – 05.05.2024.

Poštovane članice,

 

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza je na svojoj 56. sjednici održanoj 05.04.2024. godine donio odluku o sastavu reprezentacije za nastup na 52. Grand Prix of Liberation Plzen 2024 koji se održava u Plzenu, Češka, 01.-05.05.2024.

 

Stručna služba


Reprezentacija

09.04.2024. Zagreb
Sastav reprezentacije u disciplini PU/PI za nastup na Svjetskom kupu u Bakuu, Azerbajdžan, 01.-12.05.2024.

Poštovane članice,

 

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza je na svojoj 56. sjednici održanoj 05.04.2024. godine donio odluku o sastavu reprezentacije za nastup na Svjetskom kupu u Bakuu, 01.-12.05.2024.

 

Stručna služba


Sudačka organizacija

25.03.2024. Zagreb
Najnoviji popis MEĐUNARODNIH sudaca Hrvatskog streljačkog saveza

 

Na poveznici dolje nalazi se NAJNOVIJI popis MEĐUNARODNIH sudaca Hrvatskog streljačkog saveza s važećim ISSF licencama na dan 25. ožujka 2024. godine. (Napomena: U popisu su žutom bojom označeni suci za koje su ISSF-u predani zahtjevi za produženje, upgrade ili nove licence, ali iste još nisu stigle.)

Najnoviji popis MEĐUNARODNIH sudaca Hrvatskog streljačkog saveza nalazi se i u dokumentaciji (Suci).

Ističemo da je sve sudačke licence potrebno obnoviti najkasnije 2 (dvije) godine nakon isteka licence, u protivnom licenca postaje nevažeća i potrebno je ponovno polagati ispit za suce radi dobivanja nove licence !

 

Stručna služba


Reprezentacija

22.03.2024. Zagreb
Stručni timovi sportaša - 2024.

Poštovane članice,

 

u prilogu je Odluka Izvršnog odbora HSS-a o Stručnim timovima reprezentativaca za dobivanje državnih nagrada za 2024. godinu.

 

Stručna služba


Iz organizacija u sustavu sporta

19.03.2024. Zagreb
Poziv na inovativnu digitalnu platformu Sportbook – MVPiz

Poštovani, 

U doba kad se svijet neprestano mijenja, ključno je da i mi, kao dio sportske zajednice, tražimo nove načine povezivanja s mladima te da zajedno radimo na ispravljanju negativne statistike uključivanja djece i novih generacija u sport.  Svjesni izazova prilagodbe na digitalno doba, kreirali smo Sportbook, digitalnu platformu koja je intuitivna i pruža izravne pogodnosti za sportske klubove i saveze, djecu i njihove roditelje.

Što je Sportbook-MVPiz?

Sportbook je digitalni most koji povezuje vašu sportsku organizaciju s mladima, njihovim obiteljima i navijačima. Naša misija je učiniti otkrivanje i sudjelovanje u sportskim aktivnostima jednostavnim i pristupačnim za sve, neovisno o prethodnom digitalnom iskustvu. Razumijevajući složenost problema selekcije djece i njihovog uključivanja u sport, razvili smo alate koji će pomoći u ovom procesu, čineći sport dostupnim svakom djetetu.

Ključne prednosti za sportske organizacije:

?      Jednostavnost korištenja: Sportbook - MVPiz dizajniran je da omogućuje lako ažuriranje informacija o sportskim organizacijama, događanjima, treninzima i aktivnostima. 

?      Veća vidljivost: Vaša sportska organizacija postaje dostupna djeci i roditeljima u potrazi za aktivnostima koje nudite, minimalizirajući potrebu za kompleksnim i skupim marketinškim kampanjama.

?      Izravna komunikacija: Omogućava jednostavno komuniciranje s članovima i njihovim roditeljima, čineći organizaciju sportskih aktivnosti jednostavnijom nego ikad.

?      Napredna analitika: Sportbook-MVPiz pruža uvid u naprednu analitiku i statistiku važnu za donošenje razvojno-strateški odluka za daljnji razvoj svojeg sporta

?      Marketing alat: Sportbook - MVPiz je kreiran kao marketinški alat koji klubovima i savezima omogućava jednostavniji način dolaska do ciljane publike.

?      Benefiti partnera: naša mreža partnera i suradnji omogućava sportskoj zajednici niz pogodnosti kroz suradnje i partnerstva te stvaranje prilika za povezivanje i sponzorstva. 

 

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, Sportbook-MVPiz se posvećuje:

?      Edukaciji roditelja i djece: Nastojimo kontinuirano informirati o važnosti bavljenja sportom pod stručnim vodstvom, te o najnovijim znanstvenim otkrićima o utjecaju sporta na razvoj djece.

?      Suradnji za boljitak sporta: U suradnji s nacionalnim i lokalnim sportskim savezima te stručnim timovima, radimo na određivanju parametara za morfološka i motorička testiranja talenata.

Pozivamo vas na besplatnu prezentaciju

22. ožujka (petak) u 12:00 sati 

26. ožujka (utorak) u 11:00 sati

4. travnja (četvrtak) u 13:00 sati 

9. travnja (utorak) u 14:00 sati 

15. travnja (ponedjeljak) u 15:00 sati 

 

 

Prijavite se na prezentaciju funkcionalnosti platforme

>> OVDJE <<

 

 

 

 

 


Reprezentacija

04.03.2024. Zagreb
Dvije medalje na EP Gyor

U mađarskom Gyoru završeno je Prvenstvo Europe u gađanju zračnim oružjem. Hrvatski seniori u gađanju zračnom puškom u sastavu ekipe: Petar Gorša, Miran Maričić i Josp Sikavica, već tradicionalno osvajaju medalje i u ekipnoj su konkurenciji osvojili brončanu medalju. Na ovom natjecanju predstavljena je nova neolimpijska disciplina Trio u kojoj su po prvi puta nastupili i osvojili srebrnu medalju.

Posebno moramo istaknuti nastup Filipa Maletića, koji je u svojem prvom nastupu na Prvenstvu Europe s osobnim rekordom ostvario plasman u svoje prvo veliko finale.

Čestitke momcima na ostvarenim odličnim rezultatima!

 


Sponzor

HEP - Hrvatska elektroprivreda