Sve vijesti po datumu objave


S domaćih natjecanja

12.07.2024. Zagreb
Kup Hrvatske - TRAP - bodovna lista nakon 5. kola

 

Na poveznici dolje nalazi se bodovna lista Kupa Hrvatske u disciplini TRAP nakon održanih 5 kola s pravom nastupa u Finalu Kupa.

Prema Kalendaru natjecanja za 2024. godinu, Finale Kupa Hrvatske održava se 24. i 25. kolovoza 2024. godine u Zagrebu.

 

Stručna služba


Iz ureda Saveza

11.07.2024. Zagreb
!!!VAŽNO!!! Postupak podnošenja zahtjeva za kategorizaciju sportaša

Poštovane članice,

Nastavno na postepeno uvođenje digitalizacije poslovanja unutar HOO-a, a samim time i postupak kategorizacije sportaša, u nastavku Vam dostavljamo nove upute za podnošenje zahtjeva.

Naime, novim načinom podnošenja zahtjeva za kategorizaciju sportaša, sportaš će imati obavezu:

Ispunjavanje online obrasca: Sportaš ispunjava elektronički obrazac za kategorizaciju putem ove poveznice.

Generiranje obrasca: Po završetku, sportaš klikom na opciju \"Generiraj obrazac\" pohranjuje obrazac u PDF formatu na osobnom računalu.

Tiskanje i potpisivanje: Pohranjeni obrazac sportaš ispisuje i vlastoručno potpisuje.

Ovjera u klubu i savezu: Potpisani obrazac ovjerava se potpisom i pečatom u matičnom sportskom klubu i šalje nacionalnom sportskom savezu.

Priprema dokumentacije: Uz ovjereni obrazac, prilaže se potrebna dokumentacija koja dokazuje ispunjenje kriterija za određenu kategoriju.

Skeniranje i spajanje dokumenta: Ovjereni obrazac i dokumentacija se skeniraju i spajaju u jedan PDF dokument.

Dostava zahtjeva: Skenirani zahtjev (obrazac i dokumentacija) nacionalni savez šalje na e-mail adresu kategorizacija@hoo.hr.

Napomena: Svaki sportaš mora imati svoj zaseban PDF dokument. Ako nacionalni sportski savez dostavlja zahtjeve za više sportaša, svaki zahtjev mora biti u zasebnom PDF dokumentu.

Upute za nacionalne sportske saveze

Nacionalni sportski savezi trebaju obratiti posebnu pažnju na sljedeće:

Ako zaprimite zahtjev koji nije prošao gore navedeni postupak, prepoznat ćete ga po nedostatku generiranog identifikacijskog \"Broja zahtjeva\" na prvoj stranici u gornjem lijevom dijelu.

Takav zahtjev ovjerite i pošaljite na kategorizacija@hoo.hr prema gore navedenim uputama.

Sportašu ili klubu odgovorite poveznicom na online obrazac i zamolite ih da elektronički unesu tražene podatke.

Ovim koracima HOO nastavlja unapređivati efikasnost i transparentnost postupka kategorizacije sportaša, omogućujući bržu i lakšu obradu zahtjeva te bolju organizaciju unutar sportskih saveza.

Za sva pitanja i nejasnoće, stojimo na raspolaganju.

Stručna služba


Trenerski kutak

10.07.2024. Zagreb
Poziv za prijavu trenera za sudjelovanje na ESC 2024 Coach Development Course, Tallinn, 15.-17.11.2024.

Poštovane članice,

 

ovim putem vas pozivamo na sudjelovanje na ESC 2024 Coach Development Course u organizaciji Europske streljačke konfederacije koji će se održati u Tallinnu, Estonija od 15.-17.11.2024. godine.

Tečaj je namjenjen mladim trenerima u svrhu proširenja teorijskih i praktičnih znanja u disciplini puške i pištolja na nacionalnoj razini.

Tečaju mogu pristupiti svi treneri, a Hrvatski streljački savez će snositi troškove sudjelovanja za 1 trenera puške i 1 trenera pištolja.

 

Prijave šaljite na email adresu: tajnik@hss-csf.hr  najkasnije do petka, 19.07.2024.

 

Stručna služba


Trenerski kutak

10.07.2024. Zagreb
Poziv za upis u Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije trener streljaštva u disciplinama puške i pištolja 1. razine

Poštovane članice,

U prilogu se nalazi Poziv za upis u Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije trener streljaštva u disciplinama puške i pištolja 1. razine, te Prijavnica - upisnica za program.

Stručna služba


Trenerski kutak

10.07.2024. Zagreb
Poziv za upis u Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije trener streljaštva u disciplinama letećih meta 1. razine
Poštovani,

U prilogu se nalazi Poziv za upis u Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije trener streljaštva u disciplinama letećih meta 1. razine, te Prijavnica - upisnica za program.

Stručna služba

Trenerski kutak

09.07.2024. Zagreb
ISSF Coach License

Poštovane članice,

Postupak licenciranja trenera dostavljamo u poveznici.


S domaćih natjecanja

03.07.2024. Zagreb
Kup Hrvatske - TRAP - bodovna lista nakon 4. kola

 

Na poveznici dolje nalazi se bodovna lista Kupa Hrvatske u disciplini TRAP nakon održanog 4. kola.

Prema Kalendaru natjecanja za 2024. godinu, 5. kolo održava se 6. i 7. srpnja 2024. godine u Osijeku.

 

Stručna služba


Iz ureda Saveza

28.06.2024. Zagreb
Redovna izborna sjednica Skupštine Hrvatskog streljačkog saveza

U petak 21. lipnja 2024. godine održana je svečanost proglašenja najboljih strijelaca Hrvatske u 2023. godini i Redovna izborna sjednica Skupštine Hrvatskog streljačkog saveza.

Najboljim strijelcima Hrvatske uručeni su prigodni pokloni, dok je Giovanni Cernogoraz dobio i posebnu nagradu za ostvarene izvanredne sportske uspjehe u 2023. godini kada je osvojio naslov svjetskog i europskog prvaka.

Ovom prilikom podijeljeni su Trofeji i Priznanja Hrvatskog streljačkog saveza strijelcima, trenerima i klubovima koji su svojim predanim radom dugi niz godina zadužili naš sport.

Nagrade najboljim strijelcima, te Trofeje i Priznanja HSS-a podijelili su predsjednik HSS-a Hubert Kišpal te uvaženi gosti: izaslanik Predsjednika RH gospodin Tomislav Paškvalin povjerenik za sport, ispred Ministarstva turizma i sporta gospodin Krešimir Šamija ravnatelj uprave za sport, ispred Hrvatskog olimpijskog odbora gospođa Biserka Vrbek direktorica ureda za pravne i i statusne poslove i gospodin Neven Šavora direktor ureda za programe NSS-a. Uzvanici su se prigodnim riječima obratili sportašima i sportskim djelatnicima, a osvajačima kvota i putnicima na Olimpijske igre Paris 2024. poželjeli mirnu ruku i oštro oko.

Za Predsjednika Hrvatskog streljačkog saveza ponovno je izabran Hubert Kišpal.


Iz ureda Saveza

27.06.2024. Zagreb
Izvješće revizora o izvršenom uvidu u Financijsko izvješće HSS za 2023. godinu

 

Poštovane članice,

 

Obzirom da je Hrvatski streljački savez u 2023. godini ostvario ukupni prihod u iznosu od 862.914,15 EUR, prema Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija i Pravilniku o sustavu financijskog upravljanja i kontrola te izradi i izvršavanju financijskih planova neprofitnih organizacija, bili smo u obvezi zatražiti uvid u financijsko izvješće od strane ovlaštenog revizora i objaviti ga na našoj službenoj web stranici do 30. lipnja 2024. godine. Ovlašteni revizor Moore Audit Croatia d.o.o. izvršio je uvid u Financijska izvješća za 2023. godinu, a izvješće revizora objavljujemo na našoj web stranici.

 

Stručna služba


Reprezentacija

26.06.2024. Zagreb
1st Moravia Cup
Proteklog vikenda Hrvatska samostrelska reprezentacija nastupila je na IAU WORLD CUP-u i 1st Moravia Cupu.
 
Na natjecanju je za Hrvatsku nastupilo 14 strijelaca u kategorijama kadeta, juniora muških žena i veterana.
 
Rezultate svjetskog kupa u svim kategoriji pogledajte na poveznici.
 

Čestitamo svim osvajačima medalja


Sponzor

HEP - Hrvatska elektroprivreda