Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


08.05.2017. Zagreb
Međunarodno natjecanje, Al Ain (UAE)

\"H.H. SHEIKHA FATIMA BINT MUBARAK WOMEN'S INTL. SHOOTING CHAMPIONSHIP\" održano je u Al Ainu (UAE). Na ovom prvom natjecanju održanom samo u ženskoj konkurenciji sudjelovala je i Snežana Pejčić po pozivu organizatora koja je MK puškm trostav  osvojila 1. mjesto.


14.01.2017. Ruše (Slovenija)
MT zračnim oružjem u Rušama (SLO)

U Rušama (SLO) 14-15.01.2017. održano je međunarodno natjecanje zračnim oružjem. Ovo natjecanje ujedno je i treće izborno natjecanje za sastav državne reprezentacije za EP u Mariboru. Prvi meč na natjecanju ujedno je i rezultat koji se računa za normu, a samo natjecanje je u dva dana. Prvoga dana natjecanja finale je izborilo dvoje hrvatskih strijelaca. Zračnim pištoljem je Zlatka Hlebec osvojila 3. mjesto, a Uroš Kačavenda je bio 7.

Drugoga dana je hrvatskih strijelaca bilo puno više u Rušama, a i rezultati su bili odlični. Pobjedu je zračnom puškom ostvarila seniorka Valentina Gustin, a u istoj disciplini je u finalu bila i Snježana Pejčić (6.). U istoj disciplini, ali u muškoj konkurenciji, treće mjesto je osvojio junior Borna Petanjek, a 6. je bio Petar Gorša. Drugo finale u Rušama zabilježio je Uroš Kačavenda zračnim pištoljem i osvojio je 4. mjesto. Marija Marović je zračnim pištoljem za žene bila 4., a Zlatka Hlebec je u svojem drugom finalu osvojila 8. mjesto u istoj disciplini.

 


30.11.2016. Zagreb
40. Trofej Mladosti zračnim oružjem

Zagreb je 03. i 04.12.2016. domaćin 40. Trofeju Mladosti zračnim oružjem. Ovaj ljubilarni turnir ujedno je i 1. izborno natjecanje za sastav hrvatske reprezentacije za predstojeće Europsko prvenstvo zračnim oružjem koje će se početkom trećeg mjeseca održati u nama susjednoj državi Sloveniji (Maribor).


13.11.2016. Nitra (Slovačka)
22. međunarodno natjecanje *Olimpijske nade*

U Nitri (Slovačka) odžano je 12-13.11.2016. međunarodno natjecanje za mlađe kategorije (mladi, kadeti i juniori) prema ISSF pravilima ali parema godištima koje je odredio organizator. Od hrvatskih strijelaca na isom su nastupili strijelci iz Osijeka i Belog Manastira: Denis Tomašević (zračna puška), Leon Luka Ćelić, Borna Butković i Filip Zadravec (zračni pištolj).

Prvoga dana u finale zračnom puškom plasirao se je Denis Tomašević koji je na kraju zauzeo 5. mjesto, a isti plasman postigao je i zračnim pištoljem Leon Luka Ćelić. Oboje su postigli i izvrsne rezultate u kvalifikacijama, a Leon Luka Ćelić je i popravio rekord natjecanja sa 573 na 574 kruga u konkurenciji kadeta. Ekipno zračnim pištoljem je GSD \"Osijek 1784\" ostvario odličan uspjeh, osvojili su drugo mjesto u konkurenciji kadeta.

Drugoga dana ponovno je u finale ušao Leon Luka Ćelić ali je ovaj puta stigao i do medalje, osvojio je 3. mjesto sa osobnim rekordom u kvalifikacijama (576 krugova). Denis Tomašević bio je na korak do finala, osvojio je 9. mjesto. Borna Butković i Filip Zadravec gađali su solidno prvoga dana dok su drugoga dana imali kvalitetnije rezultate.


25.07.2016. Novi Sad
Grand Prix - Novi Sad, zračno i MK oružje

U sklopu priprema za predstojeće olimpijske igre, u Novom Sadu je 13-17.07.2016. održano međunarodno natjecanje *Grand Prix Novog Sada*. Nastupili su i hrvatski strijelci, a rezultati su priloženi u biltenu.