Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


29.06.2023. Zagreb
Izvješće revizora o izvršenom uvidu u Financijsko izvješće HSS za 2022. godinu

 

Poštovane članice,

 

Obzirom da je Hrvatski streljački savez u 2022. godini ostvario ukupni prihod u iznosu većem od 3.000.000,00 kn, prema Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija i Pravilniku o sustavu financijskog upravljanja i kontrola te izradi i izvršavanju financijskih planova neprofitnih organizacija, bili smo u obvezi zatražiti uvid u financijsko izvješće od strane ovlaštenog revizora i objaviti ga na našoj službenoj web stranici do 30. lipnja 2023. godine. Ovlašteni revizor Audit revizija d.o.o. izvršio je uvid u Financijska izvješća za 2022. godinu, a izvješće revizora objavljujemo na našoj web stranici.

 

Stručna služba


29.06.2023. Zagreb
OBAVIJEST ČLANICAMA - ISSF \"R\" i \"B\" sudački tečajevi leteće mete - Lonato i Atena

 

Poštovane članice!

 

Prema objavljenom Kalendaru ISSF-a za 2023. godinu, tijekom mjeseca srpnja održavaju se 2 (dva) ISSF \"R\" i ISSF \"B\" sudačka tečaja (Judges and Referees Course) za discipline letećih meta:

1) Lonato (ITA) - od 11. do 13. srpnja 2023. godine,

2) Athens (GRE) - od 14. do 16. srpnja 2023. godine.

Molimo sve županijske saveze da najkasnije do 5. srpnja 2023. godine dostave Stručnoj službi Hrvatskog streljačkog saveza popis kandidata za pohađanje tečaja (HSS \"C\" suci za discipline letećih meta), kako bi Savez mogao poslati prijave organizatorima tečaja.

 

Stručna služba


28.06.2023. Zagreb
Promjena datuma održavanja PH 25m/50m ISSF za seniorke i seniore

Poštovane članice,

na 41. elektronskoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza, održanoj 22. lipnja 2023. godine donesena je odluka o promjeni datuma održavanja Prvenstva Hrvatske 25m/50m ISSF za seniorke i seniore zbog preklapanja sa WSPS Svjetskim kupom osoba s invaliditetom u Osijeku.

Novi datum održavanja Prvenstva Hrvatske 25m/50m ISSF za seniorke i seniore je 15.-16. srpnja 2023. godine.

Stručna služba


16.06.2023. Osijek
OBAVIJEST ČLANICAMA! Servis oružja tijekom WSPS WC u Osijeku!

Poštovane članice,

 

ovim putem vas obavještavamo da će na WSPS Svjetskom kupu osoba s invaliditetom u Osijeku, 05.-13.07.2023. biti prisutni službeni serviseri oružja marke Walther. Ukoliko posjedujete oružje navedene marke kojemu je potreban servis, tamo je prilika da to uradite.

 

Stručna služba 


15.05.2023. Zagreb
VAŽNO !!! Odluka o usklađenju dobnih kategorija natjecatelja

 

Poštovane članice,

 

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza na 39. (elektronskoj) sjednici održanoj dana 14. svibnja 2023. godine donio je Odluku o usklađenju dobnih kategorija natjecatelja u Pravilima natjecanja HSS-a i Uvjetima za sudjelovanje na PŽ i PH sukladno odredbama Općih pravila ISSF-a (članak 3.7.4.12) prema kojima:

 

1) U kategorijama kadeti i kadetkinje pravo nastupa imaju natjecatelji koji do 31. prosinca godine u kojoj se natječu navršavaju 16 godina i prestaju biti kadeti/kadetkinje 31. prosinca te godine.

 

2) U kategorijama mlađi kadeti i mlađe kadetkinje pravo nastupa imaju natjecatelji koji do 31. prosinca godine u kojoj se natječu navršavaju 14 godina i prestaju biti mlađi kadeti/mlađe kadetkinje 31. prosinca te godine.

 

3) U kategorijama juniora i juniorki pravo nastupa imaju natjecatelji koji do 31. prosinca godine u kojoj se natječu navršavaju 21 godinu i prestaju biti juniori/juniorke 31. prosinca te godine.

 

4) U kategorijama mlađi juniori i mlađe juniorke pravo nastupa imaju natjecatelji koji do 31. prosinca godine u kojoj se natječu navršavaju 18 godina i prestaju biti mlađi juniori/mlađe juniorke 31. prosinca te godine.

 

5) U kategorijama mlađi seniori i mlađe seniorke pravo nastupa imaju natjecatelji koji do 31. prosinca godine u kojoj se natječu navršavaju 24 godine i prestaju biti mlađi seniori/mlađe seniorke 31. prosinca te godine.

 

Odluka o izmjenama i dopunama Pravila natjecanja za sve streljačke discipline HSS-a od 14. svibnja 2023. godine i Uvjeti za sudjelovanje na prvenstvima županija i Hrvatske i ostalim državnim natjecanjima od 14. svibnja 2023. godine nalaze se na poveznicama dolje, a također i u Dokumentaciji / Natjecateljski akti / Opći natjecateljski akti (Odluka o izmjenama i dopunama Pravila natjecanja HSS-a 14.05.2023.) odnosno u Dokumentaciji / Natjecateljski akti / Državna Prvenstva (Uvjeti za sudjelovanje na PŽ i PH 14.05.2023.)

 

Stručna služba


26.04.2023. Zagreb
VAŽNA OBAVIJEST!!! Upute za ostvarivanje prava sportaša i trenera - MINTS

 

Poštovane članice,

 

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Pravilnik o pokriću obveznih doprinosa, trajnoj novčanoj naknadi, dodjeli nacionalne sportske stipendije i nagradama za sportska ostvarenja.

 

Ovim Pravilnikom reguliraju se i ostvaruju prava na:

 

- nacionalnu stipendiju (sportaši I., II. i III. kategorije)

- obvezne doprinose (sportaši I. kategorije)

- trajnu novčanu naknadu za sportaše i trenere (treneri osvajača medalja na OI te sportaši osvajači medalja na OI i SP)

- nagrade za sportska ostvarenja

 

 Prava sportaša i trenera detaljno su objašnjena na web stranici MINTS-a: https://mint.gov.hr/izdvojeno-sport/skrb-o-sportasima/prava-sportasa-trenera-i-izbornika/23462

 

 U prilogu ove obavijesti nalaze se detaljne upute za kreiranje zahtjeva za nacionalnu sportsku stipendiju, obrazac Prilog VI kao i Odluka MINTS-a o iznosima stipendija.

 

Navedeni dokumenti će se nalaziti i u DOKUMENTACIJI pod rubrikom KATEGORIZACIJA SPORTAŠA.

 

 NAPOMENA!

Zahtjeve za nacionalnu sportsku stipendiju sportaši kreiraju sami putem Nacionalnog informacijskog sustava u sportu!

Detaljnije u uputama!

 

 

Stručna služba


13.04.2023. Zagreb
VAŽNO!!! Izmjene i dopune Pravila natjecanja HSS-a / Finale 10m zračno oružje 20 hitaca - kadeti/kinje

 

Poštovane članice,

 

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza na 37. elektronskoj sjednici održanoj 12. travnja 2023. godine, donio je Odluku o izmjenama i dopunama Pravila natjecanja za sve streljačke discipline HSS-a u dijelu koji se odnosi na odvijanje finalnih gađanja u disciplinama 10m zračna puška 20 hitaca - kadeti/kinje i 10m zračni pištolj 20 hitaca - kadeti/kinje, kako slijedi:

 

  • Članak 13.2.5. mijenja se i glasi:

U disciplinama 10m zračna puška 20 hitaca – kadeti-kinje, finale  se odvija u skladu s odredbama grupe članaka 6.17 Općih tehničkih pravila ISSF za finala u olimpijskim disciplinama puške i pištolja, uz sljedeću nadopunu:

  1. Pravo nastupa u Finalu ima osam prvoplasiranih natjecatelja iz kvalifikacijskog gađanja.
  2. Kvalifikacijski rezultat ne prenosi se u Finale.
  3. Finale se sastoji od dvije (2) serije po pet (5) MEČ hitaca u vremenu od 250 sekundi po seriji (5+5 hitaca). Nakon toga slijedi sedam (7) pojedinačnih MEČ hitaca, svaki ispaljen na zapovijed u vremenu od 50 sekundi.
  4. Eliminacije najniže plasiranih finalista počinju nakon 11-og hica, te se nastavljaju nakon svakog hica dok se ne odluči o zlatnoj i srebrnoj medalji. U Finalu se gađa ukupno sedamnaest (17) hitaca.
  5. U Finalu se primjenjuje decimalna ocjena pogodaka.
  6. Konačni poredak određuje kumulativni ukupni rezultat u Finalu, a izjednačeni rezultati razrješavaju se raspucavanjem.
  7. Ukoliko se pojave izjednačeni rezultati za eliminaciju najniže plasiranog natjecatelja, natjecatelji s jednakim rezultatima će opaliti dodatni pojedinačni hitac (hice) dok izjednačeni rezultati ne budu razrješeni.

 

  • Članak 13.2.6. mijenja se i glasi:

U disciplinama 10m zračni pištolj 20 hitaca – kadeti-kinje, finale  se odvija u skladu s odredbama članka 13.2.5. ovih Pravila koje vrijede za discipline 10m zračna puška 20 hitaca – kadeti-kinje.

 

Odluka Izvršnog odbora o izmjenama i dopunama Pravila natjecanja za sve streljačke discipline HSS-a nalazi se na poveznici dolje, kao i u DOKUMENTACIJI / NATJECATELJSKI AKTI / OPĆI NATJECATELJSKI AKTI.

 

Stručna služba

 

 

 


21.03.2023. Zagreb
Natječaj za imenovanje Glavnog tajnika Hrvatskog streljačkog saveza

 

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza, na 36. (elektronskoj) sjednici održanoj dana 16. ožujka 2023. godine, donio je odluku o raspisivanju Natječaja za imenovanje Glavnog tajnika Hrvatskog streljačkog saveza.

Natječaj se objavljuje na službenoj web stranici Hrvatskog streljačkog saveza dana 21. ožujka 2023. godine, a u javnom glasilu RH \"Narodne novine\" bit će objavljen u petak, 24. ožujka 2023. godine.

Prijave na natječaj podnose se Izvršnom odboru Hrvatskog streljačkog saveza, Ferde Livadića 22, 10000 Zagreb, u zatvorenoj omotnici, osobno ili poštom, najkasnije do zaključno 16. travnja 2023. godine.

 

Kandidati za imenovanje Glavnog tajnika Hrvatskog streljačkog saveza moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

1. Stručna sprema: magistar struke/VSS, VII/1 stupnja ili sveučilišni/stručni prvostupnik/VŠS, VI/1 stupnja, bez obzira na smjer.
2. Radno iskustvo: najmanje 2 godine.
3. Posebna znanja: poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu, rad na računalu (MS Office) i rad u digitalnom okruženju, poznavanje streljačkog sporta i organizacije.
4. Posebni uvjeti: ispunjavanje uvjeta članka 11. točke 3. i 4. Zakona o oružju odnosno nepostojanje zapreka iz članka 114. Zakona o sportu.

 

Natječaj za Glavnog tajnika Hrvatskog streljačkog saveza nalazi se na poveznici dolje.

 

Stručna služba


15.02.2023. Zagreb
Upitnik - subvencija nabavke zr. oružja 2023

Poštovane članice,

Nakon uspješnog programa subvencioniranja zračnog oružja u 2020., HSS u ovoj godini planira ponovno provesti akciju sufinanciranja nabavke zračnih pušaka i zračnih pištolja.

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza na svojoj 33. sjednici održanoj 11. veljače 2023. godine, donio je odluku o iznosima sufinanciranja nabavke zračnog oružja, koja je sa dobavljačima dogovorena pod povoljnijim uvjetima. Cilj ove akcije je sufinanciranje nabave zračnog oružja za početnike u svrhu razvoja mladih.

Ovim putem Vas molimo za iskaz interesa za zračnim puškama odnosno pištoljima kako bi HSS mogao dovršiti finalnu ponudu sufinanciranja i što prije krenuti u nabavku.

Molimo popunjen obrazac vratiti do 26.02.2023. na mail: info@hrvatski-streljacki.hr                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Stručna služba                                 


31.01.2023. Zagreb
Posljednji pozdrav Ivanu Jankoviću

S tugom javljamo svim prijateljima streljačkog sporta, sportašima i trenerima da je preminuo dugogodišnji predsjednik i strijelac Streljačkog kluba \"Ivanić\" iz Ivanić Grada Ivan Janković.

Obavještavam vas da će se posljednji ispraćaj Ivana Jankovića održati u srijedu 1. veljače na Centralnom groblju u Ivanić Gradu, Moslavačka ul. 13,  s početkom u 14:00 sati.

Počivao u miru