Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


31.08.2022. Osijek
Nova medalja naših letača
Trap tim nastavlja niz osvajanja medalja na velikim natjecanjima
 
Tim na trapu u sastavu Anton Glasnović, Josip Glasnović i Francesco Ravalico osvojili su srebrnu medalju na Prvenstvu Europe u Larnaci. Ulazak u finale i mogućnost za osvajanje zlata izborili su u zadnjoj seriji koju su odgađali gotovo savršeno. Prije te serije bili su na granici raspucavanja za treće i četvrto mjesto, ali njihova zadnja serija je bila dovoljan pritisak za ekipu Velike Britanije i Njemačke, koji su posustali u završnici te su priliku za osvajanje zlata i srebra prepustili hrvatima i talijanima.
U samom finalu talijani su bili nešto koncentriraniji te su osvojili dvoboj i zlatnu medalju, a naš tim je osvojio srebrnu medalju.
 
Dva dana ranije imali smo sjajne rezultate i u pojedinačnom natjecanju. Anton i Francesco imali su izjednačen rezultat, 119, te su njih dvojica uz još dva natjecatelja s istim brojem pogođenih meta raspucavali za jedno mjesto u polufinalu. Najbolji u raspucavanju je bio Anton koji je nastupio u polufinalu i osvojio 7. mjesto.
Nakon raspucavanja Francesco je zauzeo 10. mjesto.
 
Čestitke našim letačima.

20.08.2022. Zagreb
Sastav reprezentacije za Prvenstvo Europe 25, 50m Wroclaw, POL

Poštovane članice,

u prilogu se nalazi popis reprezentativaca koji će nastupiti na Prvenstvu Europe u gađanju malokalibarskim oružjem 25, 50m u poljskom Wroclawu od 5. - 18. rujna 2022.

Stručna služba


03.08.2022. Zagreb
Svjetski kup u samostrelu i 24. Bohemia Cup

Od 29. do 31. srpnja 2022. u Otrokovicama, Republika Češka, održan je Svjetski kup i 24. Bohemia Cup.

Hrvatska reprezentacija je nastupila u standardno sastavu te su u muškoj i ženskoj konkurenciji ekipno osvojena prva mjesta.

U pojedinačnom dijelu natjecanja za Svjetski kup kod žena je najbolja bila Valentina Pereglin, Karla Bartolović osvojila je srebro dok je Sanja Komar zauzela treće mjesto. Kod muškaraca sve tri medalje osvojili su naši predstavnici: Martin Oborovečki osvojio je zlato, Domagoj Pereglin srebro i Andrej Krstinić broncu.

Čestitamo na osvojenim medaljama!

Rezultati su na poveznici.


02.08.2022. Zagreb
Svjetski kup i 27. Croatia CUP u Velikom Trgovišću

U Velikom Trgovišću održan je Svjetski kup u gađanju samostrelom field i 27. Croatia Cup.

Hrvatska reprezentacija predstavila se odličnim nastupima i velikim brojem medalja.

U konkurenciji žena najbolja je bila Valentina Pereglin, srebrna Mihaela Oborovečki i brončana Karla Bartolović. U muškoj konkurenciji sva tri mjesta na postolju standardno su rezervirana za naše dečke: Domagoj Pereglin osvojio je zlato, Andrej Krstinić srebro i Martin Oborovečki broncu.

Čestitamo na osvojenim medaljama!

Rezultati su na poveznici.


01.08.2022. Zagreb
Sistem kvalifikacija za Europske igre

Sistem kvalifikacija za streljaštvo za 3. Europske igre 2023. godine.


04.07.2022. Zagreb
Odličan nastup naših sportaša na Mediteranskim igrama

Alžirski grad Oran domaćin je 19. Mediteranskih igara od 25.06. do 05.07.2022. godine. U sastavu hrvatske reprezentacije nastupilo je šest strijelaca: Valentina Gustin, Estera Herceg, Miran Maričić, Borna Petanjek, Anton i Josip Glasnović.

Naši strijelci pokazali su odličnu formu i osvojili dvije medalje. U gađanju zračnom puškom muški Miran Maričić i u gađanju letećih meta disciplina trap Anton Glasnović svojim bogatim kolekcijama medalja nadodali svaki po jednu srebrnu medalju. Borna Petanjek se u gađanju zračnom puškom plasirao u finale te je natjecanje završio na osmom mjestu. Miran je nastupio u mješovitim parovima zračna puška s Valentinom Gustin te su zauzeli odlično četvrto mjesto.

 

Ponosni smo na osvajače medalja i svima čestitamo na odličnim nastupima!


17.06.2022. Zagreb
Giovanniju zlato na ISSF GP Konya 2022

Od 13- do 22. lipnja u Turskoj se održava ISSF Grand Prix Konya 2022.

Nakon odličnog nastupa u kvalifikacijama, u prvih osam našla su se naša dva sportaša: Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović, rezultati su bili izjednačeni i čak tri para su morala raspucavati za početne pozicije u polufinalu.

U finalu je najbolji bio Giovanni i osvojio je zlatnu medalju, doj je Josip zauzeo 5. mjesto.

Čestitamo Giovanniju na osvojenom zlatu!!


03.06.2022. Zagreb
Nova medalja u muškom trostavu

Hrvatska reprezentacije je osvojila četvrtu medalju na Svjetskom kupu u Bakuu. Miran Maričić, Andrija Mikulja i Josip Sikavica osvojili su još jednu medalju, ovaj puta zlatnu u gađanju malokalibarskom puškom disciplina trostav.

U borbu za zlato ponovno su išli sa timom Indije, te su i ovaj puta bili bolji.

Bravo dečki!!

 


01.06.2022. Zagreb
Ekipna brončana medalja - zračna puška

Drugog i trećeg dana Svjetskog kupa u Azerbajđanu, nastupili su muškarci u ekipnom nastupu i mix parovi.

U ekipnom djelu natjecanja za našu reprezentaciju nastupili su Miran Maričić, Andrija Mikuljan i Josip Sikavica, te su još jednom pokazali da je Hrvatska među najboljima u toj disciplini osvajanjem brončane medalje.

U mix su nastupila ukupno 42 para, među kojima su Miran Maričić i Marta Zeljković osvojili 7. mjesto.

Čestitamo svima!


01.06.2022. Zagreb
Letači osvojili novu ekipnu medalju

Novi dan i nova medalja za hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Bakuu. U disciplini trap nastupilo je 19 zemalja u ekipnom djelu natjecanja i 110 sportaša u pojedinačnoj konkurenciji.

Naša ekipa u sastavu Anton Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović još jednom je pokazala da su vrh svjetske elite u disciplini trap osvajanjem trećeg mjesta.

Bravo dečki!!

Foto: SD Shooter