26.06.2023. Zagreb

IAU Svjetski kup - 25. Bohemia Cup

Ovog je vikenda u češkim Otrokovicama održan 25. Bohemia Cup, ujedno i prvi svjetski kup ove godine. Hrvatska samostrelska reprezentacija po običaju je briljirala.

Prva je na rasporedu bila disciplina IAU Classic, u kojoj plasman natjecatelja ovisi o ukupnom rezultatu na tri distance, a natjecatelji su raspoređeni po dobnim kategorijama.

U kategoriji kadeta prva tri mjesta zauzeli su predstavnici Hrvatske, prvi je bio Daniel Benačić, drugi Filip Bezrok, a treća Marija Štrbenac.

Kod juniora najbolji je bio Denis Vyskočil, predstavnik Češke, drugo mjesto osvojila je Iva Popović-Gecan, a treće Karla Bartolović. Petar Blagec bio je četvrti.

U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Valentina Mrnjavčić Pereglin, drugo Mihaela Oborovečki te treće Jacob Ludvine iz Francuske, dok je Sanja Komar bila četvrta.

U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Domagoj Pereglin, drugo Andrej Krstinić, a treće s istim brojem pogođenih krugova ali manjem brojem strogih centara Martin Oborovečki.

Među ekipama otvorenog tipa slavila je muška reprezentacija Hrvatske (Pereglin, Krstinić, Oborovečki), druga je bila ženska reprezentacija Hrvatske (Pereglin, Oborovečki, Komar), dok je treće mjesto osvojio prvi sastav češke reprezentacije (Vyskočil, Nedelnikova, Nedelnikova).

Prvog dana natjecanja rezultati u ukupnoj kategoriji kod muških i žena boduju se i za poredak na svjetskoj rang ljestvici.

U poretku svjetskog kupa u ukupnoj kategoriji kod žena je prva bila Valentina Mrnjavčić Pereglin, druga Mihaela Oborovečki, a treća Judit Torokne Zsoter iz Mađarske.

Kod muških za svjetski kup prvo mjesto osvojio je Domagoj Pereglin, drugo Andrej Krstinić, a treće Martin Oborovečki.

Drugog dana natjecanja na rasporedu je bila disciplina Match-Play, a pravo nastupa imalo je po 16 najboljih natjecatelja u muškoj i ženskoj kategoriji. Za Match-Play natjecanje i međusobne dvoboje kvalificirali su se svi Hrvatski reprezentativci. Prve eliminacijske dvoboje nisu uspjeli proći Filip Bezrok kod muških i Karla Bartolović te Marija Štrbenac kod žena. Daniel Benačić, Petar Blagec i Sanja Komar zaustavljeni su u četvrtfinalnim dvobojima. U polufinalu su mečeve za zlato izborili braća i sestre Oborovečki i Pereglin, dok su se u borbe za broncu od hrvatskih predstavnika kvalificirali Andrej Krstinić i Iva Popović-Gecan.

U duelu za broncu Iva Popović-Gecan slavila je protiv Francuskinje Ludivine Jacob (6:4), dok je Andreja Krstinića savladao Francuz Jean-Michel Brulet (5:3).

U muškom dvoboju za zlato između Martina Oborovečkog i Domagoja Pereglina slavio je Domagoj Pereglin (5:3), dok je u dvoboju između Mihaele Oborovečki i Valentine Pereglin pobjedu ostvarila Mihaela Oborovečki (6:0).

Dokumenti uz članak:

Sponzor

HEP - Hrvatska elektroprivreda