12.06.2023. Zagreb

Posljednji pozdrav Mladenu Velčeku

S tugom javljamo svim prijateljima streljačkog sporta, sportašima i trenerima da nas je zauvijek napustio Mladen Velček.

Rođen je u Zagrebu 19.03.1955.

U mladosti se je bavio sa više sportova: atletikom, rukometom, košarkom, a posebno stolnim tenisom. Početkom 1975. dolazi u streljačko društvo Sveučilišta \"Krsto Ljubičić\" i uz manje uspješna natjecanja sa serijskom zračnom puškom počinje se aktivnije natjecati sa SMK i puškom velikog kalibra gdje vrlo brzo postiže dobre rezultate. Ujedno se uključuje u instruktorski, trenerski i sudački rad te rad sa mlađim uzrastima.

Početkom domovinskog rata priključuje se prvoj sportskoj satniji te potom i izvidničko-diverzantnoj satniji zbornog područja Zagreb gdje radi intenzivno i u izobrazbi mlađih pripadnika oružanih snaga HV-a.

Poslije rata uz rad i natjecanja u SD \"Sveučilište\" aktivan je u osnivanju i rad u SK \"Zrinjevac\". Uz veoma dobre uspješne nastupe sa SMK i VK puškom gdje postiže niz veoma dobrih rezultata te i nekoliko osvojenih prvenstava Hrvatske uspješan je u organizaciji i provedbi niza natjecanja i dostiže i međunarodnu licencu \"B\" suca.

Svugdje omiljen i dobrodošao prijateljevao je diljem Hrvatske sa mnogim sudionicima streljačkog sporta.

Ispraćaj Mladena Velčeka održat će se u utorak 13. lipnja 2023. godine u 12:40 u krematoriju na Mirogoju.

Sponzor

HEP - Hrvatska elektroprivreda