13.04.2023. Zagreb

VAŽNO!!! Izmjene i dopune Pravila natjecanja HSS-a / Finale 10m zračno oružje 20 hitaca - kadeti/kinje

 

Poštovane članice,

 

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza na 37. elektronskoj sjednici održanoj 12. travnja 2023. godine, donio je Odluku o izmjenama i dopunama Pravila natjecanja za sve streljačke discipline HSS-a u dijelu koji se odnosi na odvijanje finalnih gađanja u disciplinama 10m zračna puška 20 hitaca - kadeti/kinje i 10m zračni pištolj 20 hitaca - kadeti/kinje, kako slijedi:

 

  • Članak 13.2.5. mijenja se i glasi:

U disciplinama 10m zračna puška 20 hitaca – kadeti-kinje, finale  se odvija u skladu s odredbama grupe članaka 6.17 Općih tehničkih pravila ISSF za finala u olimpijskim disciplinama puške i pištolja, uz sljedeću nadopunu:

  1. Pravo nastupa u Finalu ima osam prvoplasiranih natjecatelja iz kvalifikacijskog gađanja.
  2. Kvalifikacijski rezultat ne prenosi se u Finale.
  3. Finale se sastoji od dvije (2) serije po pet (5) MEČ hitaca u vremenu od 250 sekundi po seriji (5+5 hitaca). Nakon toga slijedi sedam (7) pojedinačnih MEČ hitaca, svaki ispaljen na zapovijed u vremenu od 50 sekundi.
  4. Eliminacije najniže plasiranih finalista počinju nakon 11-og hica, te se nastavljaju nakon svakog hica dok se ne odluči o zlatnoj i srebrnoj medalji. U Finalu se gađa ukupno sedamnaest (17) hitaca.
  5. U Finalu se primjenjuje decimalna ocjena pogodaka.
  6. Konačni poredak određuje kumulativni ukupni rezultat u Finalu, a izjednačeni rezultati razrješavaju se raspucavanjem.
  7. Ukoliko se pojave izjednačeni rezultati za eliminaciju najniže plasiranog natjecatelja, natjecatelji s jednakim rezultatima će opaliti dodatni pojedinačni hitac (hice) dok izjednačeni rezultati ne budu razrješeni.

 

  • Članak 13.2.6. mijenja se i glasi:

U disciplinama 10m zračni pištolj 20 hitaca – kadeti-kinje, finale  se odvija u skladu s odredbama članka 13.2.5. ovih Pravila koje vrijede za discipline 10m zračna puška 20 hitaca – kadeti-kinje.

 

Odluka Izvršnog odbora o izmjenama i dopunama Pravila natjecanja za sve streljačke discipline HSS-a nalazi se na poveznici dolje, kao i u DOKUMENTACIJI / NATJECATELJSKI AKTI / OPĆI NATJECATELJSKI AKTI.

 

Stručna služba

 

 

 

Dokumenti uz članak:

Sponzor

HEP - Hrvatska elektroprivreda