08.12.2022. Zagreb

Josip Glasnović pobjednik President`s Cup-a

U Kairu je održan President`s Cup 2022, na kojem su sudjelovali najbolji strijelci Svijeta. Pozivnicu za ovo prestižno natjecanje dobiva samo prvih 12 sportaša na svjetskoj rang listi po svako disciplini.

Ove godine pozivnice su dobili Anton i Josip Glasnović, Petar Gorša i Miran Maričić, koji su u sezoni 2021-2022 ostvarili odlične rezultate.

U eliminacijama u gađanju zračnom puškom Miran je otpucao odličnih 632,1 i Petar 628,9 krugova i time su se plasirali u četvrtinu finala.

U gađanju letećih meta, format eliminacija malo je drugačiji od regularnog natjecanja, eliminacije se gađaju na 100 golubova, te je nakon prvog dana Anton bio prvi sa pogođenih 99, a Josip peti sa pogođenih 97. Dalje se gađa na ispadanje, u dvije grupe po 4 natjecatelja, iz svake grupe dvojica idu dalje zatim na bodeve do dvojice najboljih. Josip je prošao do kraja i u borbu za zlato ušao s amerikancem Derrick Scott Mein i u napetoj završnici osvojio naslov pobjednika.

Čestitamo svim momcima na iznimno uspješnoj sezoni i odličnim rezultatima i posebno Josipu na osvojenom naslovu Pesident`s Cupa.

 

Sponzor

HEP - Hrvatska elektroprivreda