24.08.2022. Zagreb

Posljednji pozdrav Tomislavu Šepecu

 

S tugom u srcu javljamo svim strijelcima i prijateljima streljaštva tužnu vijest da nas je u 82. godini nakon duge i teške bolesti napustio umirovljeni Glavni tajnik Hrvatskog streljačkog saveza Tomislav Šepec, veliki čovjek, zaljubljenik u sport, osobito u streljaštvo, predani streljački djelatnik, dobitnik niza nagrada između kojih ističemo Nagradu “Franjo Bučar”, Trofej Hrvatskog streljačkog saveza i Nagradu za životno djelo Zagrebačkog športskog saveza.

Od 1. srpnja 1993. do mirovine 2011. godine vršio je dužnost glavnog tajnika Hrvatskog streljačkog saveza u kojem razdoblju su hrvatski strijelci osvojili više od 140 medalja na Olimpijskim igrama, Svjetskim i Europskim prvenstvima,  te Mediteranskim igrama. 

U svom 54-godišnjem sportskom djelovanju Tomislav Šepec obnašao je niz sportskih dužnosti i bio član odbora i tijela koja su radila na razvoju sporta.

Aktivno je sudjelovao u osnivanju Hrvatskog olimpijskog odbora 1991. godine, bio član Odbora za olimpijski program, član Komisije za razvoj športa i Odbora za kategorizaciju sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora, te član Komisije za međunarodne veze Hrvatskog olimpijskog odbora.

Bio je član Izvršnog odbora Zagrebačkog sportskog saveza, potpredsjednik Zagrebačkog sportskog saveza, a od 2004. do 2012. godine i predsjednik ove uvažene sportske zajednice.

Kao član Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza aktivno je sudjelovao u učlanjenju Hrvatskog streljačkog saveza u Europsku streljačku konfederaciju i Međunarodnu streljačku sportsku federaciju. Bio je član Komiteta za pušku Europske streljačke konfederacije i Međunarodne streljačke sportske federacije i član Predsjedništva Europske streljačke konfederacije. Funkciju dopredsjednika Europske streljačke konfederacije vršio je od 2001. do 2009. godine, a predsjednik Komiteta za pušku Međunarodne streljačke sportske federacije i član Administrativnog odbora bio je do 2018. godine.

Nabrajati bismo mogli u nedogled. Ali funkcije padaju u zaborav, a u sjećanju ostaje slika Tomislava Šepeca, velikog čovjeka i prijatelja, zaljubljenika u sport i streljaštvo, predanog streljačkog djelatnika. I na tome mu velika hvala !

Posljednji ispraćaj našeg dragog Tomislava Šepeca bit će u ponedjeljak, 29. kolovoza 2022. godine u 13:20 sati sati na Gradskom groblju Miroševac u Zagrebu.

Počivao u miru !

 

Stručna služba